Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT i CCOO denuncien a l’Ajuntament d’Almacelles per no entregar els Plans de Seguretat i Salut ni Igualtat dels seus treballadors i treballadores

ugt-logoLa Federació d’Empleades i Empleats públics de la UGT i CCOO han denunciat davant la Inspecció de Treball de Lleida que es desconeix si l’Ajuntament d’Almacelles disposa dels obligatoris Plans de Seguretat, Salut i Igualtat, ja que tant els sindicats d’UGT com el de CCOO, han sol·licitat en reiterades ocasions que se’ls faciliti i l’Ajuntament ni tan sols ha contestat a aquesta demanda.

UGT i CCOO reclamen la urgència de posar en marxa aquests plans i recorden la gravetat i temeritat que suposa el fet de no tenir-los ni aplicar-los.

Després de mantenir nombroses reunions i converses, fins ara infructuoses, i a causa de la desídia i la situació caòtica de la Regidoria de Recursos Humans de l’Ajuntament d’Almacelles en alguns àmbits d’aquest ajuntament, els sindicats amb representació al consistori han decidit posar en coneixement de la Inspecció de Treball de la Generalitat aquesta gravíssima irregularitat i començar a denunciar tots els incompliments del conveni que s’estan produint de manera sostinguda, continuada i amb el consentiment del seu alcalde i l’actual Equip de Govern.

La situació d’alguns treballadors és realment precària a causa de la manca d’aplicació del Pla de Seguretat i Salut; per  tant, és responsabilitat de tots complir i fer complir el que marca la llei i protegir per sobre de tot la Seguretat i la Salut del personal que treballa en aquesta administració.

En un altre ordre de coses, també s’ha volgut deixar palès la situació de deixadesa total del cos de la Policia Local d’Almacelles. Ara mateix, hi ha tres agents de baixa i un de vacances dels quatre efectius existents en aquest moment; fet que causa que no hi hagi cap mena d’efectiu ara mateix per donar servei al municipi. És més, l’Equip de Govern s’ha negat a atendre una petició de contractació per urgència d’agents interins que va sol·licitar la UGT a l’Alcaldia  mentre durés aquesta situació i l’Equip de Govern ha preferit contractar el servei d’una empresa de seguretat privada per vigilar el municipi d’Almacelles, opció molt més cara i que no soluciona els problemes d’un municipi amb més de 7.000 habitants i una Relació de Llocs de Treball que recull un mínim de sis agents i un caporal.

FeSP-UGT i CCOO TERRES DE LLEIDA

Leave a comment