Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT i CCOO acusen al Govern de l’Estat de desídia i de promoure el desmantellament del Servei Postal Universal i la inviabilitat de Correus

Els sindicats UGT-Terres de Lleida i CC.OO. Lleida han convocat aquest dimarts una roda de premsa per denunciar la situació que viuen els treballadors i les treballadores de Correus i l’empresa en sí. Acusen al Govern de l’Estat de desídia i de promoure el desmantellament del Servei Postal Universal i la inviabilitat de Correus.

Segons ha explicat Carlos Rodríguez, delegat sindicat de Correus a Lleida, l’Estat ha retallat a l’empresa pública als Pressupostos Generals de l’Estat dos terços del finançament. És a dir, dels 180 milions d’euros de pressupost que disposen enguany, pel 2018 es preveu que aquesta xifra es redueixi fins als 60 milions. Una dràstica davallada que comportarà, entre d’altres aspectes, que creixi la situació d’inestabilitat de l’empresa, que empitjorin les condicions de treball i que no es contractin més treballadors.

ugt rdp denuncia situacio correus

 

A la província de Lleida, en concret, aquestes retallades en el finançament i el bloqueig del Pla Estratègic es traduirà en un futur en un 30% menys de llocs de treball, i una clara i immediata desatenció de poblacions com Lleida, la Seu d’Urgell, Tàrrega, Balaguer, Mollerussa, entre d’altres poblacions.

Totes aquestes situacions el que provoquen al final és acumulació d’objectes postals i retards importants en l’entrega. Dos situacions que afecten directament al ciutadà. I més ara, en un mes de desembre, en el qual els enviaments de paqueteria es disparen i es necessiten més treballadors que en qualsevol altra època de l’any. “Tot i el mes de desembre que ens espera, no hi ha previst fer cap contractació addicional”, ha remarcat Rodríguez.

Segons dades facilitades per CCOO, a la demarcació de Lleida es realitzen 9.000 quilòmetres diaris, dels quals 1.100 són a Lleida, 400 a Borges, 400 a Balaguer i 1.200 quilòmetres, a la Seu d’Urgell. Unes xifres que si es segueix retallant el personal, no es podran seguir mantenint. En quant als treballadors, a la província de Lleida hi ha 590 treballadors de Correus, dels quals 250 són eventuals.

Per tots aquests motius, des del sindicats no descarten futures mobilitzacions per denunciar la situació que es viu a Correus i plantar-se a les futures retallades.

Leave a comment