Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT-FICA Terres de Lleida denuncia Axparia Trade per cessió il·legal de 400 treballadors i treballadores al centre de treball de Mollerussa

Fotografia: ACN
Fotografia: ACN

UGT-FICA Terres de Lleida ha interposat aquest dimarts al matí davant la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de Lleida una denúncia contra les empreses mercantils Axparia Trade i The Fortune Pig, i contra el Grupo Cárnico Jorge al qual pertanyen, per cessió il·legal de 400 treballadors al centre de treball que té a Mollerussa.

El nostre sindicat denuncia que aquestes dues societats estan afavorint una subcontractació fraudulenta perquè tot i l’aparença d’una veritable relació mercantil entre dues empreses amb entitat i existència reals, cap de les dues no tenen organitzacions diferenciades, organitzacions pròpies, activitats separades, ni plantilles independents. En resum, que tot el personal d’Axparia Trade està sota les ordres i la dependència jeràrquica de personal de The Fortune Pig, societat a la qual es limita a subministrar-li la mà d’obra. A tall d’exemple, l’empresa Axparia Trade no ha realitzat una valoració de riscos en els llocs de treball perquè validen la valoració efectuada per The Fortune Pig.

Les empreses Jorge, The Fortune Pig i Axparia Trade, estan vulnerant l’article 43 de l’Estatut dels Treballadors que estableix que la contractació de treballadors per cedir-los temporalment a una altra empresa només pot efectuar-se a través d’empreses de treball temporal adequadament autoritzades en els termes legalment establerts.

UGT-FICA Terres de Lleida insta la Inspecció de Treball que efectuï una visita al centre de treball de Mollerussa per constatar aquests fets i presentarà una demanda sol·licitant que es reconegui judicialment aquesta cessió il·legal.

Leave a comment