Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT aposta per una targeta professional dels treballadors del camp, per regular i controlar el salari, les hores i l’allotjament

ugt-fica-jornada-cost-fruita-21092021La UGT FICA de Catalunya ha organitzat aquest dimarts a Lleida la jornada col·loqui i projecció del documental ‘El cost de la fruita’. La sessió ha comptat amb la presència de Xavier Perelló, secretari general de la UGT FICA Terres de Lleida; Alicia Buil, secretària del Sector Agroalimentari UGT FICA de Catalunya; i Bernardo Fuertes, secretari d’Acció Sindical de la UGT FICA de Catalunya. La sessió ha tingut lloc a la Sala Jaume Magre de Lleida.

L’acte s’ha iniciat amb la projecció del documental ‘El cost de la fruita’, de Clara Barbal i Pablo Rogero, qui van enregistrar-lo durant els anys 2018 i 2019, i on es mostra la cara més amarga de la recollida de la fruita. Acabada la projecció, s’ha celebrat una taula de debat amb Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA Terres de Lleida i la mateixa Clara Barbal, per posar en relleu tots els incompliments laborals que pateixen els treballadors i treballadores del camp durant la campanya de la recollida de la fruita.

La jornada celebrada aquest dimarts a Lleida s’emmarca en la campanya ‘Fruita sense Frau’, una iniciativa de la UGT FICA de Catalunya que pretén denunciar tots els incompliments en matèria laboral i de contractació que es registren durant la campanya de la fruita. Així mateix, la iniciativa també reclama un canvi i més implicació per part de totes les administracions per acabar amb aquests incompliments.

La cloenda de l’acte ha anat de la mà de Bernardo Fuertes, secretari d’Acció Sindical de la UGT FICA de Catalunya, qui ha avançat que “proposarem a l’administració i a les patronals que tots els treballadors i treballadores del camp tinguin una targeta professional, que reguli i controlat què cobra la gent, on s’allotja…”. D’aquesta manera, serà molt més fàcil portar un control de la situació de cada treballador i treballadora.

Cal recordar que la UGT FICA de Catalunya ha interposat un total de nou denúncies selectives aquesta campanya de la fruita, amb noms i cognoms, perquè són centres de producció gran que cal que la Inspecció de Treball faci la seva. Aquestes denúncies han estat registrades per no facilitar allotjament, no complir amb el salari fixat o bé per no pagar les hores extra.

Leave a comment