Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-FICA de les Terres de Lleida denúncia persecució sindical a l’empresa Jaudol de La Fuliola

ugt-fica-concentracio-jaudol-fuliola-acomiadaments-18102022El sindicat UGT-FICA de les Terres de Lleida s’ha concentrat aquest dimarts al matí a les portes de l’empresa Jaudol, a La Fuliola, per denunciar la persecució sindical que hi viu l’organització. “Jaudol sempre s’havia negat a fer eleccions sindicals, tot i que la UGT les va tirar endavant fa un parell de mesos. Ara, un mes després d’haver-se celebrat, l’empresa ha acomiadat 5 persones, que casualment es trobaven a la nostra llista”, ha explicat Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida, qui assegura també que Jaudol l’empresa va reconèixer que mai realitzaria acomiadaments per aquest motiu; un fet que no s’ha respectat.

I no sols això, el sindicat també denuncia que abans de la convocatòria d’eleccions, l’empresa ja va sancionar al cap de llistat i “van començar a tenir actituds en contra de la nostra llista”, explica Perelló. En aquest sentit, assegura que els cinc companys i companyes acomiadats tenen tots entre 5 i 10 anys d’antiguitat a la companyia, mentre que “han contractat a persones en els últims dos, tres mesos”, afegeix. A tall d’exemple, un dels acomiadats és l’únic pintor de pells de Jaudol, amb 10 anys d’antiguitat, essent aquest un lloc de feina que requereix una llarga experiència per la seva singularitat.

Jaudol S.L., una empresa amb més de 60 treballadors, s’excusa en què no tenen feina i per això s’han presentat els acomiadaments. No obstant, Perelló assegura que “l’actual plantilla està fent hores extres, inclús treballant dissabtes i alguns festius”.

Per tots aquests motius, la UGT-FICA de les Terres de Lleida exigeix a Jaudol S.L. la readmissió dels cinc treballadors; la finalització de les actituds antisindicals contra els afiliats i afiliades d’UGT; així com l’anul·lació de la sanció al delegat d’aquest sindicat. En cas de no ser així, la UGT no descarta noves mobilitzacions.

Leave a comment