Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-FICA de les Terres de Lleida exigeix que totes les càmeres de fruita respectin el preu mínim de 7,08 euros/hora

IMG_5014La UGT-FICA de les Terres de Lleida ha celebrat aquest dilluns que el Tribunal Laboral de Catalunya els hagi donat la raó en l’arbitratge presentat perquè tots els treballadors de les càmeres de fruita, independentment que siguin eventuals o fixes, cobrin el mateix. El sindicat exigeixi a tots els empresaris de la demarcació que tots els treballadors  acollits al Conveni Col·lectiu de Recaptació, Emmagatzematge, Manipulació i Venda de Fruita i de Verdura de les comarques de Lleida 2017-2019 apliquin la mesura i cobrin un mínim de 7,08 euros per hora treballada.

Ara el sindicat se centra a treballar en el sector del camp, ja que aquest està a dia d’avui sense conveni i sense taules salarials pactades, segons ha explicat Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida. En aquest sentit, s’ha fet una crida a la Patronal per arribar a un acord en la negociació col·lectiva, ja que en aquests moments els treballadors estan sense conveni col·lectiu.

Perelló ha afirmat que és necessari que cada any abans que s’iniciï la campanya de la fruita estigui tancada la negociació col·lectiva i signades les taules salarials. “Seria una situació òptima per a tothom, però a dia d’avui encara no ho hem aconseguit”, ha apuntat Perelló.

Leave a comment