Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-FICA de les Terres de Lleida ultima denúncies contra diverses empreses del camp per explotació laboral

punt-atencio-temporers-ugtlleidaLa UGT-FICA de les Terres de Lleida interposarà en els propers dies diverses denúncies a empreses del camp al considerar que algunes d’elles tenen treballadors explotats laboralment. El sindicat ha detectat que hi ha diverses persones que treballen 8 hores al dia de dilluns a diumenge i cobrant per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI). I no sols això, a cada treballador se li cobra a més 5 euros diaris de transport i no se li ofereix allotjament, incomplint així el conveni col·lectiu.

Aquestes denúncies arriben després que el sindicat hagi estat atenent als temporers al pavelló Agnès Gregori de Lleida, per conèixer la situació de les persones que venen a Lleida a treballar al camp i assessorar-les en cas que sigui necessari.

Durant les trobades amb diversos treballadors del camp, el sindicat també ha detectat un percentatge important de persones que no tenen papers i per tant, no poden tenir contracte. En aquests casos, el sindicat, a través AMIC-UGT (Associació d’Ajuda Mútua a Immigrants a Catalunya), assessora els temporers en la mesura del possible i treballa per buscar una solució per regularitzar la seva situació.

Per últim, també s’han donat casos de persones que estan en situació regular, és a dir, que tenen papers, però que no tenen feina i estan apuntats a les borses de treball. “No entenem doncs que es demani mà d’obra per al camp i que a la gent que estigui apuntada a les llistes no se li truqui. Considero que no haurien d’estar parats”, ha apuntat Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida.

Leave a comment