Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT-FICA de Catalunya denuncia Vall Companys per cessió il·legal de treballadors als centres de treball de Lleida i Vic

08industrias_carnicas_UGT_FITAGUGT FICA de Catalunya ha interposat aquest dimecres al matí dues denúncies contra el Grup alimentari Vall Companys per cessió il·legal dels seus treballadors.

La primera ha estat interposada per la UGT-FICA Terres de Lleida davant la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de Lleida per denunciar la subcontractació fraudulenta de treballadors realitzada per les empreses Serveis Escorxadors del Segrià, S.A. (antiga Milsa) -50 treballadors- i Avícola de Lleida SAU (Avidel) -50 treballadors-, pertanyents al Grup Vall Companys, amb les empreses Servicios Externos de Soporte TQ, SLU -100 treballadors- i Adapta Facility Services -100 treballadors.

Tot i l’aparença d’una veritable relació mercantil entre aquestes empreses amb entitat i existències reals, cap d’aquestes empreses tenen organitzacions diferenciades, organitzacions pròpies, activitats separades ni plantilles independents. En resum, estan vulnerant l’article 43 de l’Estatut dels Treballadors que estableix que la contractació de treballadors per cedir-los temporalment a una altra empresa només pot efectuar-se a través d’empreses de treball temporal adequadament autoritzades en els termes legalment establerts.

També aquest dimecres al matí UGT-FICA Osona ha interposat davant la Inspecció de Treball una altra denúncia per subcontractació fraudulenta i cessió il·legal de treballadors. Aquest cop és SIC Outsourcing qui contracta el personal –tot i no comptar de mitjans materials ni exercir-ne l’organització ni la direcció- per a l’empresa Patel, SAU -170 treballadores- membre del Grup Vall Companys (Santa Maria del Corcó).

En ambdós casos, exigim a la Inspecció de Treball que actuï visitant aquests centres de treball i, un cop constati els fets denunciats, aixequi acta d’infracció sancionant a les empreses sancionades.

Leave a comment