Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT FICA de Catalunya denuncia BonÀrea davant la Inspecció de Treball per cessió il·legal de treballadors

Font: ACN
Font: ACN

UGT FICA de Catalunya ha denunciat el grup BonÀrea – Corporació Alimentària Guissona, SA (CAGSA) davant la Inspecció de Treball per cessió il·legal de treballadors i treballadores a diferents centres de treball de Catalunya: centre productiu de Guissona, fàbriques de pinso a Les Pallargues (La Segarra), Lleida i Reus; granja Sant Guim de Freixenet (La Segarra); delegacions/cash a Gavà, Lleida, Manresa, Montcada i Reixac, Reus, Santa Susanna i Tortosa; i botiga a Mollerussa.

En total són 316 treballadors i treballadores que han estat subcontractats per les empreses Adecco Outsourcing (177), Randstad (105) i CTC (34) dins d’aquests centres de treball. Les tasques que realitzen en aquests centres de treball són activitats laborals pròpies de la companyia BonÀrea. A més, els treballadors i les treballadores d’aquestes empreses subcontractades presten el seu servei en els centres de treball de BonÀrea, dirigits i organitzats pels responsables de BonÀrea, i seguint els mateixos torns i horaris que la resta de la plantilla, amb qui comparteixen també vestidors i menjadors.

No hi ha, doncs, cap diferència entre uns i altres. Per aquesta raó, entenem que la vinculació laboral entre aquests treballadors i treballadores i la companyia BonÀrea respon a una clara cessió il·legal de treballadors.

BonÀrea està fent servir el mateix modus operandi que al seu moment va utilitzar el Grupo Jorge, passant els treballadors de les falses cooperatives a empreses mercantils, fet que la UGT FICA vam denunciar en el seu moment davant la Inspecció de Treball, que va obligar el Grupo Jorge a internalitzar tots els treballadors i treballadores a les empreses del grup.

Leave a comment