Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT-FICA exigeix a les administracions públiques que se centrin en els drets de les persones que treballen en la campanya de la fruita

pressecDesprés de la reunió de coordinació de la campanya de recollida de la fruita a Lleida 2021 mantinguda aquest dimarts al matí amb les diferents administracions públiques, UGT FICA de Catalunya lamentem que no s’hagi aportat cap mesura dirigida als temporers i temporeres; l’única preocupació ha estat la pròpia campanya de recollida de la fruita.

Ja en la campanya anterior vam denunciar la manca de protocol per fer front a la Covid-19. També hem denunciat reiteradament l’excés d’hores i les situacions d’empreses que, fins i tot, han cobrat allotjament i contracte als temporers i temporeres, o que han mantingut els seus temporers i temporeres al carrer, sense contracte ni allotjament. En la reunió mantinguda aquest dimarts, on s’ha parlat d’habilitar naus industrials per allotjar aquests treballadors i treballadores, hem recordat que és obligació de les empreses contractants proporcionar l’allotjament de les persones que hi treballen, amb les condicions d’habitabilitat que determina el conveni.

Així mateix seguim denunciant el bloqueig del conveni per part de les tres patronals, i hem demanat a les administracions si continuaran permetent que les empreses vulnerin les lleis, pagant salaris per sota l’SMI. A finals de novembre vam denunciar davant la Inspecció de Treball que les taules salarials que actualment contempla el conveni, i que són les de l’any 2018, mantenen 4 dels 7 grups salarials per sota de L’SMI, vulnerant la legislació vigent.

UGT FICA de Catalunya hem reclamat la necessitat de crear la figura del delegat o delegada de prevenció agrícola per coordinar visites de seguretat i salut en els treballs del camp.

Exigim que aquests temes siguin tractats en les reunions de coordinació i exigim respostes, motiu pel qual traslladarem totes aquestes qüestions per escrit a cadascuna de les parts amb la finalitat de treballar de veritat en la campanya de la fruita.

Leave a comment