Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-FeSP de les Terres de Lleida denuncia l’Ajuntament d’Almacelles per incomplir reiteradament la normativa de seguretat laboral

ajuntament-almacellesLa Federació de Serveis Públics de la UGT-Terres de Lleida ha denunciat a l’Ajuntament d’Almacelles per incomplir de forma reiterada la Llei de Prevenció de Riscos, tot i l’advertiment de la UGT i de la mateixa empresa que realitza la supervisió del Pla de Prevenció durant les reunions de Seguretat i Salut. Unes trobades en les quals es demana que, amb caràcter d’urgència, s’actuï i es prenguin mesures específiques de seguretat en diversos àmbits del consistori.

El passat dia 1 d’agost un treballador de la brigada va patir un greu accident laboral en caure-li un mur que estava construint. Aquest accident el va tenir a l’UCI 20 dies i el més greu de tot és que aquest treballador no disposava de l’EPI corresponent a la tasca que desenvolupava, l’obra no disposava del pla obligatori, ni hi havia cap responsable d’aquesta. Per aquest motiu, la UGT-FeSP de les Terres de Lleida ha posat el cas en coneixement de la Inspecció de Treball i de la Fiscalia d’Accidents de Treball.

En les actes de les reunions de Prevenció es remarca els llocs de treball en els quals caldria actuar immediatament, però la resposta per part de l’Ajuntament és que no hi ha diners i que podrien valorar-ho a finals d’any. Davant aquesta negativa, el sindicat es pregunta per què no hi ha diners, ja que segons consta a l’Acta de Ple del dia 6 de juliol de 2019, l’alcalde d’Almacelles s’ha apujat el salari al màxim que permet la Llei i també s’ha modificat el règim retributiu dels regidors i regidores per l’assistència a reunions. Entenem, doncs, que el problema no és la manca de diners, sinó, més aviat, on van destinats aquests diners.

“La gestió dels polítics hauria d’estar a l’altura dels seus salaris. I deixar de banda la Seguretat i Salut dels treballadors i treballadores és una irresponsabilitat que la UGT no consentirà”, apunten des del sindicat.

Leave a comment