Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-FeSMC de les Terres de Lleida signa un nou conveni d’òptiques amb importants millores per a tots els treballadors

opticaLa UGT-FeSMC de les Terres de Lleida ha signat aquesta setmana el nou conveni d’òptiques de la demarcació de Lleida, amb una vigència de dos anys 2019-2020. Un acord que millora els drets de les treballadores i treballadors, alhora que incorpora també polítiques d’igualtat que afavoreixen la conciliació de la vida laboral i personal, garantint així el poder adquisitiu de les persones que treballen en aquest sector. El nou conveni situa els increments salarials per sobre de la inflació, complint l’Acord Interprofessional de Catalunya (AIC) i el Acuerdo de Empleo y Negociación Colectiva (AENC). El nou acord també aposta per la professionalitat, la formació i l’ocupabilitat del conjunt de les persones que treballen al sector de les òptiques.

Pel que fa als increments salarials, que varien en funció dels grups del conveni, cal destacar la pujada del 13% pels grups 7, 8 i 9, amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener de 2019; i la revisió salarial en cas que l’IPC del 2020 sigui superior a l’increment pactat.

El nou conveni d’òptiques inclou també permisos retributius des del primer dia laborable següent al fet en qüestió i textos relatius a les víctimes de violència de gènere, plans d’igualtat, protocols d’assetjament sexual i igualtat retributiva, entre d’altres mesures.

Leave a comment