Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT- Educació davant els propers nomenaments d’interins i substituts

Els propers 30 i 31 d’agost i a l’àmbit de l’ensenyament públic, el Departament realitzarà els primers actes de nomenaments telemàtics del curs 2016-2017, per adjudicar vacants i substitucions. Als SSTT d’Ensenyament a Lleida els nomenaments es faran el dimecres 31 d’agost.

20121115-Educació-VagaGeneral1-650x442

Des de UGT-Educació (FETE) Terres de Lleida hem d’assenyalar, un cop més, que el procediment dificulta el seguiment de les adjudicacions i que hi ha d’altres sistemes telemàtics més transparents.

Des de UGT proposem:

  1. Ensenyament faci públic els llocs de treball pendents de cobrir, amb definició del tipus de jornada (complerta, mitja jornada, 1/3 de jornada,…) de cadascun d’ells i durada prevista del contracte.
  1. Tenint aquesta informació l’interí/substitut ordena els llocs vacants en funció dels seus interessos.
  1. El Departament adjudica lloc de treball (interinatge o substitució) d’acord amb les peticions realitzades i l’ordre que  ocupi el candidat  dins la borsa de treball.

És un procediment que ja s’utilitza per cobrir els llocs de difícil cobertura i del qual  reclamem la seva generalització.

 

Per a UGT-Educació (FETE) Terres de Lleida totes les vacants i substitucions conegudes s’han de cobrir en aquest acte del dia 31 i ha de tenir vigència des de l’1 de  setembre. S’ha d’evitar situacions com les dels anys precedents, com a exemple el curs anterior que hi va haver 180 nomenaments amb inici de contracte l’1 de  setembre (2742 a tot Catalunya) i al voltant de 425 contractes al voltant del dia 12, data del primer dia del curs escolar (4240 a tot Catalunya)

 

Tenir el professorat des del primer dia de setembre i no des del primer dia del curs és un dret del professorat que ha saber el centre de destinació i poder organitzar l’aula i/o les especialitats que haurà d’impartir; un necessitat dels centres per poder organitzar la plantilla del professorat d’acord amb les característiques del docent nomenat i un dret dels alumnes a arribar a l’aula el primer dia de classe i tenir en ella un docent que ha tingut temps d’organitzar la seva tasca educativa.

 

UGT-Educació (FETE) Terres de Lleida.

Leave a comment