Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-FICA denuncia que Grupo Jorge paga uns 4.000 euros a l’any de menys a cada treballador

ugt-roda-premsa-denuncies-grupo-jorge-10022021

La UGT-FICA ha interposat diverses denúncies davant la Inspecció de Treball de Lleida contra les empreses que té Grupo Jorge a Mollerussa (The Fortune Pig, PPS i Rivasam) per l’incompliment del conveni col·lectiu; per no respectar les mesures anticovid; així com per no vetllar per la seguretat i la salut dels treballadors i treballadores. Una situació que afecta la totalitat de la plantilla (unes 300 persones).

Grupo Jorge no paga al personal el sou que els hi tocaria per la feina que fan. En aquest sentit, la plantilla no percep ni la prima de producció, ni la borsa de vacances, i no cobra el que pel grup professional els pertocaria. Això suposa que cada treballador o treballadora deixi d’ingressar cada any uns 4.000 euros, corresponents a uns 300 euros mensuals de la prima de producció, a més de la borsa de les vacances (240 euros). Sense comptar l’augment de sou si es tingués en compte la categoria professional.

Per altra banda, Grupo Jorge no té constituït el comitè de seguretat i salut a l’empresa, i per tant, no hi ha cap òrgan que controli si es compleix la llei de prevenció. En aquest sentit, ningú supervisa que la plantilla compleixi les mesures de seguretat anticovid, ni comptabilitza els accidents laborals diaris que es registren. Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida, recorda que “la producció en cadena de Grupo Jorge inclou treballar amb eines punxants, i si la velocitat de cadena no és la correcta, l’índex de sinistralitat és molt alt“.

No obstant això, i tot i la situació que viu cada dia la plantilla de l’empresa i les reiterades denúncies per part de la UGT-FICA davant de la Inspecció de Treball, aquesta no es persona a les empreses del Grupo Jorge per corroborar la situació. “No sabem què està passant, però la Inspecció de Treball està fent les gestions per telèfon. I així no pots veure la situació real que viu la plantilla de Grupo Jorge”, ha explicat Alícia Buil, secretària del sector Agroalimentari de la UGT-FICA de Catalunya. És per això, que el sindicat demanarà explicacions al Departament de Treball de la Generalitat per conèixer els motius d’aquesta inacció.

Leave a comment