Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-FeSP de les Terres de Lleida denúncia que el cos de la Policia d’Almacelles està sota mínims

o.moreno_

La Federació de Serveis Públics (FeSP) de la UGT de les Terres de Lleida vol denunciar una vegada més la situació que viu el cos d’agents de la Policia local d’Almacelles, després de detectar-hi diverses problemàtiques, haver-ho comunicat a l’Ajuntament de la població i no tenir resposta per part del Consistori per solucionar-ho.

Per una banda, la plantilla es quedarà ben aviat sota mínims, ja que d’aquí a poc temps es rescindeix el contracte d’interinatge a dos dels agents; un altre està a l’espera de realitzar el curs a l’IPSC; un es troba en comissió de serveis provinents d’una altra població; i un altre està expedientat. “Des d’UGT manifestem la importància d’aquest cos en una localitat tan transitada com és Almacelles; lluny de la capital del Segrià i d’altres cossos policials, així com al llindar d’una altra comunitat autònoma”, apunta Estela Guerra, responsable d’Administració Local de la UGT-FeSP de les Terres de Lleida, qui no entén com un cos policial amb la trajectòria històrica que té la Policia local d’Almacelles a la demarcació, es troba en una situació tan precària i sense el suport dels seus màxims dirigents. I afegeix: “Aquesta manca de personal afecta directament  al servei que s’ofereix a la ciutadania i, per tant, a la seguretat ciutadana dels veïns i les veïnes del municipi”.

Per altra banda, el sindicat ha reclamat ja en diverses ocasions que tota la plantilla disposi de l’armilla antibales personal, ja que avui dia se les han d’intercanviar entre persones del mateix torn. Així mateix, el vestuari del cos de la Policia local és un magatzem destinat a l’arxiu de documents, sense WC i sense aigua corrent. Un fet que ha estat denunciat davant Inspecció de Treball de Lleida i que resta a l’espera de la corresponent resolució.

La UGT-FeSP de les Terres de Lleida també reclama una zona freda per a la Policia local d’Almacelles, un espai que impedeixi que puguin sortir trets accidentals en la maniobra de càrrega i descàrrega de l’arma quan un agent l’agafa o la deixa a l’armer.

Totes aquestes deficiències se sumen a les baixes retribucions salarials que reben els agents d’Almacelles, en comparació a altres poblacions similars; el que comporta la fugida de la plantilla a altres localitats. En aquest sentit, cal destacar també que les hores extraordinàries estan per sota de la legalitat vigent, fins al punt que la brigada municipal rep unes retribucions superiors a les del cos policial.

Leave a comment