Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT denuncia assetjament sindical a l’empresa Delicious Mushroom Produce

ugt-protesta-delicious-mushroom-produce-13022020La UGT-FICA de les Terres de Lleida ha organitzat avui dijous una concentració a les portes de l’empresa Delicious Mushroom Produce, S.L., ubicada al polígon industrial Els Frares de Lleida, per denunciar l’assetjament sindical que pateixen algunes de les treballadores. La protesta arriba després que l’empresa hagi acomiadat dos de les persones que hi treballen per promoure una llista sindical.

Els fets es remunten al mes de setembre, quan algunes de les persones que hi treballen plantegen a UGT l’opció de promoure eleccions sindicals -l’empresa s’hi negava-. Finalment es creen dos llistes: una d’UGT i l’altra de CCOO, encapçalada per un encarregat general i dos encarregades. Després d’una dura campanya d’assetjament i de diverses amenaces als treballadors per no donar suport a la llista del nostre sindicat, les dos candidates d’UGT no surten escollides i guanya l’altra llista. La sorpresa arriba quan a la setmana següent l’empresa acomiada les dues treballadores impulsores de les eleccions, al·legant motius disciplinaris, sense concretar-ne cap.

ugt-protesta-delicious-mushroom-produce-13022020-1

El secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida, Xavier Perelló, ha denunciat avui la greu situació que viuen les treballadores d’aquesta empresa: “Treballen en un règim de semiesclavatge -torns de més de 15 hores amb solament 10 minuts de descans per dinar; amb horaris intempestius; treballant dissabtes, diumenges i festius. I si algú no es presenta a la feina se’l sanciona i es queda sense el ‘plus d’hores extra’ que perceben”.

“El més trist de tot és el perfil tan vulnerable que tenen la majoria dels treballadors -són uns 45 en total-. Molts d’ells són dones, estrangeres, separades i amb nens al seu càrrec, que necessiten treballar per poder arribar a final de mes i no tenen cap més opció”, explica Perelló. Això sí, ja ha avançat que arribaran on faci falta per denunciar les greus condicions de treball que s’estan donant a l’empresa Delicious Mushroom Produce de Lleida.

Leave a comment