Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT davant els nomenaments telemàtics a Ensenyament

Dimarts 9 de setembre, nou procés telemàtic d’adjudicacions de vacants i substitucions en centres públics (els nomenaments anteriors es van fer a finals de juliol i el passat 29 d’agost).

Han estat 604 les adjudicacions  d’aquest dia; 197 (un 33%) corresponen a contractes d’1/3 de jornada

Les destinacions s’han distribuït d’aquesta manera:

  • Infantil ………………………………………………………   97
  • Primària i altres especialitats ……………………….387

o   Primària: 93

o   Anglès:    40

o   Música: 24

o   Audició i llenguatge:  3

o   Terapèutica (Educació Especial): 23

o   Educació Física;: 17

  • Secundària i FP……………………………………………..120

Des de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT (FETE-UGT) de les Terres de Lleida, sense negar l’objectivitat del procediment, constatem que no és transparent perquè es fa difícil el seu seguiment, la qual cosa crea indefensió entre el professorat afectat…

FETE-UGT ha presentat alternatives per tal que el procés sigui de total transparència, no pararem fins aconseguir un procediment tan senzill com:

  1. Ensenyament faci públic, abans del procés d’adjudicacions, els llocs de treball pendents de cobrir, amb definició del tipus de jornada (complerta, mitja jornada, 1/3 de jornada,…) de cadascun d’ells i durada prevista del contracte.
  2. Amb tota la informació a l’abast, el docent ordena les vacants en funció dels seus interessos.
  3. El Departament adjudica una vacant d’acord amb les peticions realitzades i l’ordre que  ocupi l’interí  dins la borsa de treball.

 El Departament d’Ensenyament ens dóna molts exemples de com estalvia actuant sobre el personal més precari, en aquest cas el personal substitut.

Aules Buides

Des de FETE-UGT critiquem  que, per estalviar-se els salaris corresponents, els nomenaments tinguin efecte a partir del dilluns 15 de setembre; els docents arribaran a l’aula el mateix dia d’inici del curs escolar, sense temps de fer una mínima preparació  i adaptació a les dinàmiques del centre. Denunciem que aquests contractes de substitucions en el  millor dels casos, quan cobreixin una  jornada sencera, cobraran un 86% del salari. A més, i després de tot un curs escolar, finalitzarà amb data 30 de juny. Una situació com aquesta, que ja portem dos anys, es va  eradicar a finals dels anys 70. (Com en tants aspectes socials  hem endarrerit més de 30 anys)

FETE-UGT denunciarà les situacions injustes que ens arribin i portarem als tribunals  les mesures discriminatòries que  implanti l’Administració.

Un exemple fou la negativa inicial del Departament de permetre el permís de lactància a les substitutes que no tinguessin jornada complerta. Després de dues sentencies a reclamacions presentades per la UGT, una d’elles al Jutjat del Contenciós de Lleida,  amb resposta de 30 de juny mitjançant la qual s’explicita que l’alletament és un dret de l’infant amb independència de la situació laboral de la mare, el passat 5 de setembre el Departament, acceptant i adaptant-se a les sentències, canviava la normativa  i manifestava  la  intenció de generalitzar el permís de lactància , amb independència del tipus de contracte.

Des de FETE-UGT aportarem propostes, negociarem, pressionarem i , quan calgui, anirem als Tribunals en defensa dels drets de les treballadores  i els treballadors de l’ensenyament.

Leave a comment