Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT i CCOO reclamen a la Generalitat incloure al calendari de vacunació a la plantilla de Correus en tractar-se de personal essencial amb una alta exposició

correosUGT i CCOO, sindicats majoritaris a Correus, han realitzat una petició a la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè inclogui als treballadors i treballadores de Correus dins del personal essencial a vacunar. En la línia del que ha fet amb altres col·lectius també considerats essencials com són policies, bombers, serveis d’emergència o, més endavant, el professorat.

Els dos sindicats són conscients que el personal de Correus no depèn de forma directa de la Generalitat, i per tant pot quedar fora de l’àmbit directe de la Conselleria de Sanitat, però també consideren que aquesta té molt a dir pel que fa a prioritzar aquest col·lectiu dins del calendari de vacunació establert, establint les converses i coordinació necessàries amb la Direcció de Correus.

El Reial Decret-Llei 13/2020, de 29 de març, establia i definia com a essencial les funcions de l’operador designat per l’Estat per la prestació del Servei Postal Universal, és a dir el servei públic proporcionat per Correus. Els treballadors i treballadores de Correus no només presten un servei essencial a la societat catalana, sinó que també són un col·lectiu de risc davant de la Covid-19, a causa de la naturalesa de la seva activitat laboral, no en va s’ha transformat en el segon en nombre d’afectats, que està en constant contacte amb la ciutadania el que els pots transformar en un important focus de propagació.

Per aquest motiu ambdós sindicats reivindiquen constantment la necessitat de mesures preventives i organitzatives addicionals per protegir a la plantilla davant de la Covid-19, i addicionalment protegir a la ciutadania d’un possible focus. Una reivindicació intensificada aquests dies amb motiu de les eleccions a Catalunya i l’augment del risc per exposició pel vot per correu, per l’entrega del mateix a les meses i per la recollida de la documentació electoral en finalitzar la jornada de votació.

Leave a comment