Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Representants sindicals del Centre Penitenciari de Ponent es tanquen al Departament de Justícia de Lleida per exigir respostes immediates a la situació de la presó

ugt-presons-protesta-treballadors-preso-jutajts-18112021Cinc treballadors de la presó de Ponent, representants dels sindicats UGT Presons, CSIF, CCOO i Acaip, s’han tancat aquest dijous al matí als Serveis Territorials de Justícia de Lleida per dir prou a la situació que viu la plantilla al Centre Penitenciari de Ponent, i exigir així solucions immediates per pal·liar les agressions i els aldarulls.

ugt-presons-reunio-justicia-18112021L’acte de protesta ha servit perquè la directora dels serveis territorials a la demarcació, Montse Messeguer, els hagi rebut al seu despatx i hagi escoltat les seves peticions. Els treballadors tancats li han exposat els fets, li han entregat els escrits registrats i entregats tant a la consellera de Justícia com al Jutjat de Vigilància Penitenciària, i després de més d’una hora de reunió han donat per finalitzat l’acte sindical, emplaçant-se a una nova trobada aquest mateix divendres amb el secretari general de Justícia, a les 12h., a l’IEI.

 

Protesta massiva als jutjats
Prèviament a la tancada, un centenar de treballadors i treballadores de la presó de Lleida s’han concentrat a les portes dels Jutjats de Lleida per seguir reclamant reconduir la situació que es viu a la presó. “Amb aquestes accions volem mostrar el malestar de la plantilla per la falta de personal; denunciar els greus aldarulls i agressions reiterades per part d’interns amb problemes psiquiàtrics; i acabar amb el tràfic de medicaments i d’altres substàncies”, ha explicat Rubén, delegat de la UGT Presons. I ha afegit: “Moltes vegades ens trobem davant d’interns reincidents, que no sabem com poden reaccionar-nos en un moment donat”. Cal recordar que entre els mesos de juny i novembre, s’han registrat al Centre Penitenciari de Ponent més de deu aldarulls o incidents greus.

És per això, que els funcionaris i funcionàries de presons exigeixen ser escoltats i acabar d’una vegada per totes amb els continuats aldarulls que es registren a la presó de Ponent. En cas de no ser així, continuaran amb les atures i les mobilitzacions per exigir responsabilitats.

Leave a comment