Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida dona suport als treballadors d’Endesa en una nova jornada reivindicativa

Treballadors i treballadores d’Endesa s’han concentrat un dimarts més davant de les portes dels centres de treball de la companyia per protestar per la situació que viuen a dia d’avui. Els treballadors en actiu estan actualment sense conveni, i amb el neguit de poder perdre part o tots els beneficis socials, drets i condicions laborals aconseguits amb anys de negociació col·lectiva amb l’empresa. A la demarcació de Lleida es veurien afectats per aquesta situació uns 200 treballadors, una xifra que s’ampliaria fins als 8.500 treballadors a tot l’Estat. Per la seva banda, els jubilats de la companyia, que també s’han sumat a la concentració, es neguen a acceptar que a partir del dia 1 de juliol perdin els beneficis socials pactats amb Endesa

endesa-protesta-treballadors“Fa 18 mesos que estem negociant el nou conveni. Però com que l’empresa va sortir de la Taula de Negociació, ara els treballadors en actiu estan sense conveni”, ha explicat Alejandro Garcia, delegat sindicat de la UGT-Terres de Lleida. No obstant, els treballadors han rebut via e-mail una comunicació informant-los que les condicions laborals que tenien recollides al IV Conveni Marc Endesa, els hi quedaran contractualitzades a títol individual, però es reservaran la possibilitat de modificar-les més endavant, emparant-se en la legislació laboral actual.

Aquestes aturades de mitja hora davant dels centres de treball van iniciar-se al mes de desembre i han continuat aquest mes de gener. Les properes estan fixades pels dies 22 i 29 de gener, tot i que no es descarten noves accions per poder desbloquejar aquesta situació. “Volem que Endesa torni a la taula de negociació i pactar un conveni digne i just per a tothom”, ha afegit Garcia.

Leave a comment