Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Si no derogues no et voto!

El proper 20 de desembre hi ha eleccions a l’Estat Espanyol, uns comicis crucials per a la ciutadania. Des de la UGT hem volgut resumir amb l’anterior títol el què pensem, després d’uns anys de retallades en els serveis públics, privatitzacions, mordassa en els drets civils, i degradació de les condicions laborals i socials de les persones.

eleccions

No podem obviar que aquest 20 de desembre s’encara també amb fortes tensions a Catalunya. Molts ciutadans i ciutadanes percebem amb preocupació com el diàleg i el respecte institucional s’han trencat. I ens sentim ostatges d’aquesta situació, ja que no podem exercir el nostre dret a decidir, ni en les relacions amb l’estat ni en l’ordre de prioritats dels governs que sovint es presenten als comicis amb un programa i després n’apliquen un altre.

Instem al futur Govern Central que recuperi el diàleg social. Les posicions unilaterals no donen cap fruit. Exigim als partits polítics que concorren a aquests comicis que facin seva la demanda de derogar les lleis següents:

La derogació immediata de les reformes laborals, per injustes, inútils i ineficaces. Només fomenten la precarietat en el mercat de treball i els salaris paupèrrims. També potencien la individualització en les relacions laborals i el poder desmesurat de l’empresari.

La derogació immediata de la reforma de les pensions, que ha suposat la pèrdua de poder adquisitiu i l’increment de la vulnerabilitat de les persones més grans.

La derogació de la Llei d’estabilitat pressupostària, que facilita el rescat de la banca en detriment del rescat de les persones.

La derogació de la LOMCE o llei ‘Wert’, perquè no respecta el principi tan desitjat d’igualtat d’oportunitats, segrega l’alumnat i afavoreix l’exclusió de l’alumnat amb dificultats.

La derogació de la llei ‘Mordassa’, que retalla i trepitja drets i llibertats i limita, per exemple, el dret a la manifestació i expressió.

La derogació immediata dels canvis en la legislació en matèria d’avortament, perquè vulnera la llibertat a decidir sobre el propi cos i tracta les dones com a subjectes depenents i no aptes per decidir sobres sí mateixes.

La derogació immediata dels canvis en matèria sanitària. Aquests, han limitat l’accés al dret a la salut a bona part de la ciutadania, intentant-la culpabilitzar de tots els mals.

Des de la UGT volem que el nou Govern comenci d’una vegada per totes a construir i a bastir una legislació per i amb les persones, recuperant la confiança d’aquestes amb la política.

A canvi d’aquestes ‘derogacions’, proposem un llistat de 14 noves lleis, entre les quals volem destacar les següents:

Un nou marc per a la negociació col·lectiva, que recuperi i garanteixi el dret col·lectiu dels treballadors.

Una renda garantida de ciutadania.

Un salari mínim de 1.000 euros.

Protecció social per als majors de 55 anys que es troben a l’atur, la ‘Garantia + 55’.

Lluitar contra l’atur i la pobresa, amb un gran pacte contra la pobresa amb dotació econòmica suficient i un pla de xoc per als aturats de molta llarga durada.

Blindar per llei l’estat del benestar basta en l’educació, salut, serveis socials i dependència.

Garantir el dret a la manifestació i a la protesta.

Reclamen unes pensions dignes, recuperant el diàleg i el consens en el Pacte de Toledo i garantint el poder adquisitiu de la gent gran, incloent també les pensions de viduïtat.

El dret a l’habitatge i contra la pobresa energètica.

I una aposta per a la política industrial, confeccionant un teixit productiu que aporti qualitat i valor afegit. Cal apostar per l’ocupació de qualitat.

Tot plegat, no seria possible, sense una lluita clara contra el frau fiscal.

Com cada quatre anys, els partits polítics ens demanaran que, a través del nostre vot, els fem confiança. La UGT-Terres de Lleida creiem que aquesta confiança es guanya dia a dia, en les accions i no en les proclames ni en les intencions. Per aquest motiu, els exigim que es comprometin amb aquestes 14 lleis i insistim: SI NO DEROGUES NO ET VOTO, així de senzill!!!

Núria Solé i Domingo

Secretària General de la UGT-Terres de Lleida

Leave a comment