Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Seguiment de un 95% a Lleida de la vaga als escorxadors d’aus i conills

La UGT FICA de Catalunya xifra en el 90% el seguiment de la vaga en el sector dels escorxadors d’aus i conills a Catalunya. Les aturades han estat especialment massives en els escorxadors de Lleida, que ocupen uns 1.000 treballadors i les treballadores, amb un 95% del seguiment; i en els escorxadors del grup Padesa a Terres de l’Ebre (Roquetes i Amposta), amb una aturada del 100% dels seus 800 treballadors i treballadores.

IMG_3216 IMG_3226

El nostre sindicat valora molt positivament aquest seguiment massiu ja que posa de manifest que el preu de la carn al nostre país no es pot sostenir degradant encara més les condicions laborals dels treballadors i les treballadores del sector. El secretari general de la FICA a Lleida, Antonio Rodríguez, va recordar que a Lleida la majoria dels treballadors dels grans escorxadors s’han sumat a aquestes aturades per reclamar millores.

El posicionament de la patronal del sector en la comissió negociadora del conveni pretén condemnar a la precarietat més absoluta els treballadors i les treballadores del sector, impedint que les negociacions avancin. En concret, la proposta d’AMACO-AMPE se centra en:

–       Pèrdua de poder adquisitiu en els salaris.

–       Congelació de l’antiguitat.

–       Augment de la flexibilitat de la jornada, duplicant les hores flexibles que estableix el conveni i eliminar els dos dies de descans setmanals consecutius.

–       Supressió dels topalls i límits del conveni a les cooperatives de treball associat i, per tant, externalitzar encara més les plantilles mitjançant empreses de serveis, subcontractes, falsos autònoms, ETT, etc.

Leave a comment