Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Els carrers de Lleida es col·lapsen per la marxa lenta ‘postal’ convocada per UGT i CCOO per denunciar el desballestament de Correus

marxa-lenta-correus-ugt-21052021-2UGT i CCOO de Correus a Lleida s’han concentrat aquest divendres en una rodada postal que ha recorregut diversos carrers de la capital del Segrià (Rambla Ferran, 16 – Plaça Berenguer IV – Carrer Príncep de Viana – Príncep de Viana / Prat de la Riba, 2 – Plaça Ricard Vinyes – Avinguda Balmes – Rambla d’Aragó – Avinguda de Catalunya – Avinguda de Blondel – Plaça de la Pau, 1). L’acció s’emmarca dins la llarga llista de reivindicacions convocades per les treballadores i treballadors de Correus arreu de l’Estat, amb un objectiu clar: exigir a la Direcció de l’empresa, amb el seu president Juan Manuel Serrano al capdavant, que cessin les polítiques de desballestament de l’operador públic i reivindicar un model postal públic sostenible, eficaç, modern i eficient.

El president de Correus, amb la seva nefasta gestió i l’erràtic lideratge, està portant a l’empresa a una previsió de pèrdues econòmiques de fins a 634 milions d’euros el 2023, segons l’informe lliurat a les organitzacions sindicals el passat 21 de gener, mentre la resta d’operadors europeus han demostrat un creixement econòmic a causa de la situació de la pandèmia i el creixement del comerç digital. A més, està retallant ocupació i empitjorant la seva qualitat (3.000 efectius menys anuals, el 36% de temporalitat, i 25% d’ocupació a temps parcial en general, i un 75% a la xarxa d’oficines, així com un 50% en els centres de classificació i tractament postal). Concretament a la província de Lleida s’ha suprimit en aquests mesos uns 50 llocs de treball, entre reestructuracions i supressió de serveis rurals, reducció de contractació, tancament d’oficines en zones rurals i reduint els horaris d’atenció a client en moltes altres oficines. En definitiva, Juan Manuel Serrano està duent a Correus en direcció contrària a la construcció de país, i a la reversió de l’Espanya buidada que el Govern té com un dels seus eixos estratègics.

marxa-lenta-correus-ugt-21052021-1Tant UGT com CCOO han exigit al Govern, en el seu requeriment de participació de l’empresa pública en els fons europeus, que se segueixi el camí de la resta de països de l’entorn europeu que han donat suport sense embuts als seus Operadors Postals, incorporant a Correus a l’agenda política de Govern, determinant el seu caràcter de servei essencial per a la ciutadania, tal com s’ha demostrat en plena pandèmia. Igualment han exigit que es consideri el seu caràcter estratègic per a un projecte de transformació i modernització de país.

La primera fase de mobilitzacions que va començar al mes d’abril amb les concentracions de delegats i delegades, ha continuat avui amb les rodades postals provincials i durarà fins a finals de juny, incloent-hi concentracions provincials i autonòmiques, sense descartar aturades parcials i convocatòries de vagues generals. L’objectiu és donar a conèixer a les diferents institucions, ajuntaments, Governs regionals… així com a l’opinió pública, quina és la situació de Correus, cap a on volen dirigir a l’operador públic i el model de Servei Públic postal que defensen UGT i CCOO. Continuaran les mobilitzacions mentre la Direcció de Correus no pari la seva agenda de desballestament i fins a  convèncer el Govern que resituï a Correus com a projecte de futur del nostre país. Els sindicats ja estan apuntant a una previsible vaga general.

 

Leave a comment