Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Resolució del Comitè Nacional de la UGT de Catalunya del 9 d’octubre

Catalunya es troba immersa en una situació política excepcional. Ens trobem en un escenari ple d’incerteses que ens obliga a respondre d’una manera ràpida i àgil. La UGT de Catalunya es defineix com un sindicat de classe, plural, autònom i nacional. En el context en què ens trobem hem de preservar aquests quatre principis: defensant la nostra identitat, respectant la pluralitat interna, exercint la nostra autonomia davant de qualsevol agent extern i defensant un sindicat arrelat i en consonància amb la societat catalana.

En els darrers dies hem vist com el conflicte polític entre el Govern espanyol i el Govern català ha acabat desembocant en una situació insostenible i lamentable, que va culminar amb l’actuació desproporcionada dels cossos de seguretat de l’Estat el dia 1 d’octubre. Per tant, podem afirmar que finalment aquest enfrontament s’ha convertit en un conflicte social, i en aquest sentit, la UGT de Catalunya hem actuat condemnant sense pal·liatius la violència exercida contra la població civil i defensant els nostres principis i valors.

Arribem a aquesta situació per l’absoluta manca de diàleg d’ambdós governs per fer front a la situació. El nostre país afronta hores i dies complexes i delicats, ja que ens trobem davant la possibilitat que el Govern del Partit Popular limiti l’autogovern del nostre país aplicant l’article 155 CE, o que el Parlament proclami una declaració unilateral d’independència. Entenem que la solució a aquest conflicte no pot ser imposada per part de cap dels actors, i per això la UGT de Catalunya exigim responsabilitat a totes dues parts, ja que encara som a temps de trobar una solució pactada.

Així, la UGT de Catalunya demanem tant al Govern de l’Estat com al de la Generalitat que donin una oportunitat a l’acord. Com a sindicalistes que som, exigim la mediació (interna o internacional), el diàleg, la negociació i la conciliació com a resolució del conflicte i apel·lem a la tranquil·litat del món empresarial. Catalunya ha demostrat ser una economia sòlida, i en cap cas el conflicte polític pot significar una disminució del teixit productiu a casa nostra, i molt menys es pot traduir en la pèrdua de llocs de treball.

Leave a comment