Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El personal de les residències Balàfia 1 i 2 diuen prou

ugt-residenciesEl comitè d’empresa i les treballadores i treballadors de les residències Balàfia I i II, cansats de la inoperància del departament de Recursos Humans i de la gerència de l’empresa, han acordat en assemblea iniciar accions contra Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), l’empresa que gestiona el funcionament de les residències. Des del passat mes de desembre, l’empresa té sobre la taula una proposta del comitè per millorar les condicions laborals i salarials de les plantilles, tot i que no han rebut encara cap resposta al respecte.
El problema radica en les diferències salarials i socials que existeixen entre els professionals que treballen a les residències, ja que en aquests centres conflueixen aplicacions de dos convenis diferents: Per una part el conveni Siscat, que és el que correspon a l’Hospital Santa Maria i altres hospitals concertats de  Catalunya; i per altra part, el conveni Gercat, que és el que s’aplica a les residències que concerten més d’un 60% de les seves places amb la Generalitat de Catalunya. Dos convenis molt diferents que fa que hi hagi treballadores i treballadors de primera i de segona categoria en un mateix centre de treball.
El comitè també considera que el conveni que es porta aplicant al personal no és el que correspon. Una qüestió que ja va portar fa uns anys al comitè a interposar un conflicte col·lectiu, que finalment es va retirar pel compromís adquirit per part de GSS amb la part social de millorar les condicions de les treballadores i treballadors i de signar un conveni propi el més aviat possible. En aquell moment es van dur a terme unes millores salarials, però la negociació del conveni continua pendent vuit anys després. En aquest sentit, les millores han passat a ser història i ara, és urgent i necessari una solució: o bé l’aplicació directa del conveni de les treballadores i treballadors de GSS o la negociació d’un conveni propi, a més d’implementar alguna millora salarial de manera imminent.
El comitè d’empresa vol transmetre la seva decepció i la de les plantilles pel que fa al reconeixement que es fa de la seva tasca, ja que, després de tot el que va passar amb la Covid-19, de tots els esforços fets per superar aquesta crisi sanitària gravíssima i després de tants anys esperant aquestes millores compromeses, es troben en un punt on només els queda fer públic el problema per arribar a la solució.

Related Posts

Leave a comment