Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La situació de la plantilla de la Residència gent gran de Ponts és insostenible

ugt-residenciesLa situació a la Residència gent gran de Ponts és molt preocupant. I això que el centre no ha tingut cap cas de Covid-19, tot i que a l’inici de la pandèmia el seu personal no disposava dels EPI corresponents per a la seva protecció. Una situació que es va resoldre després que el sindicat UGT reclamés a l’Ajuntament de la població els Equips de Protecció Individuals pertinents.

A la manca de protecció de la plantilla, se li sumen les reiterades queixes per part dels usuaris pel menjar i per les funcions d’infermeria. Així mateix, la secretària d’Administració Local de la UGT-FESP de les Terres de Lleida, Estela Guerra, ha recollit diverses reclamacions dels treballadors i treballadores del centre, com presumptes amenaces i coaccions per cobrir torns aliens en dies de descans; interrupció de les vacances del personal; la nul·la organització dels calendaris; manca de personal; dies de festa sense retribucions; i altres deficiències.

Els responsables de l’Ajuntament de Ponts són coneixedors d’aquesta situació, ja que el sindicat va reunir-se amb el Consistori per informar de les queixes de la plantilla de la residència. En aquest sentit, la UGT ha presentat innumerables reclamacions al respecte, però mai s’ha rebut cap tipus de resposta.

Tots aquests fets van portar als usuaris de la Residència gent gran de Ponts a protagonitzar una reivindicació amb cassolada inclosa des de les seves finestres a finals d’estiu. Una protesta que volia mostrar també el suport incondicional a la plantilla municipal de l’equipament. És per això, que Guerra manifesta: “Després de l’esforç del personal de la residència abans i durant la pandèmia actual, les treballadores i treballadors es mereixen una solució a totes les problemàtiques emergents, un reconeixement a la seva dedicació i constància i a una remuneració digna”.

Leave a comment