Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Recollida de firmes de la UGT-Terres de Lleida per recuperar el conveni sectorial com el marc de mínims

La UGT-Terres de Lleida ha convocat aquest dimecres al matí una recollida de signatures a l’Eix Comercial de la ciutat amb l’objectiu de demanar al Ministerio de Trabajo, Migracions y Seguridad Social recuperar el conveni sectorial com a marc de mínims, una mesura que busca acabar amb el deteriorament de les condicions de treball i la precarització dels llocs de treball.

IMG_4276La recollida de firmes s’ha celebrat davant de l’Institut d’Estudis Ilerdencs durant el matí, tot i que s’intentarà continuar recollint signatures durant el mes d’octubre. Una acció que s’està realitzant de la mateixa forma arreu de l’Estat espanyol.

Aquesta problemàtica afecta principalment a les empreses multiservei, tot i que també es fa extensiva a altres sectors. És per això que des de la UGT-Terres de Lleida exigeixen la derogació de la prevalença del conveni d’empresa respecte al del sector -article 84.2 de l’Estatut dels Treballadors-, així com la derogació immediata de la reforma laboral. Així ho ha explicat Demelsa Mateos, secretària d’Organització de la UGT-Terres de Lleida.

IMG_4285“Les diferències salarials estan entre el 20% i el 60% de mitja inferior a les dels convenis sectorials”, ha afirmat Mateos, qui ja ha avançat que si s’aconsegueix aquesta petició -el conveni sectorial com a marc de mínims-, “beneficiarà les relacions laborals i minimitzarà la pirateria empresarial”.

Leave a comment