Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Protesta de les treballadores i treballadors del sector de la neteja de Lleida

Treballadors i treballadores, representats de les federacions de l’àmbit de la neteja i representants d’UGT-Terres de Lleida i CC.OO de Lleida s’han reunit avui per denunciar la situació que viu el sector i per reclamar l’augment salarial de l’1,8%, un acord signat el passat mes d’octubre i que en la majoria de casos encara no s’aplica.

Foto 2

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, ha explicat que després de totes les retallades que estan patint els treballadors, “ara no es vol aplicar aquest augment, quan ha estat signat i publicat al BOE”. En aquest sentit, ha fet una crida a totes les administracions, tant locals com autonòmiques, a no contractar cap empresa de neteja que no compleixi el conveni col·lectiu i/o que no estigui al corrent de pagament de les quotes de la Seguretat Social. Solé no considera normal que “es pactin unes condicions per aplicar a partir de l’1 de gener i quan arriba la data no es faci”.

Abans d’acordar l’augment de l’1,8% del sou, el salari base d’un treballador del sector de la neteja era de 795 euros, corresponents a 40 hores setmanes. Un col·lectiu que, actualment a Lleida i província, representa un 6% dels treballadors.

Per evitar que aquesta situació s’agreugi i les condicions dels treballadors i treballadors empitjorin, la responsable de FES-Lleida, Marga Pasqual, ja ha avançat que començaran a fer un seguiment a les empreses de la província per analitzar la situació de cadascuna d’elles i si és necessari prendre les mesures pertinents per acabar amb la greu crisi que travessa el sector.

Actualment a Lleida hi ha uns 3.000 treballadors i treballadors que es veuen afectats per aquest no augment de sou.

Leave a comment