Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

PROTESTA CONTRA EL TANCAMENT DE LES EMPRESES DE L’ARAN

Foto Túnel 2

Representants sindicals i treballadors i treballadores han protestat avui, a la Boca Nord del Túnel de Vielha, contra el tancament de les empreses Carboneco i Neoelectra i també pel possible tancament de Caviar Nacarii. La situació d’aquestes tres empreses, fonamentals per al desenvolupament econòmica i social de la Val d’Aran, ve donada per la decisió del govern del PP de retallar les primes a les ajudes per la cogeneració –i que també afecta a plantes de purins-. La protesta, organitzada per la UGT-Terres de Lleida, ha aplegat també treballadors d’altres plantes (Aliaga i Lo Grau) afectades per aquesta decisió del Ministerio de Industria que presideix José Manuel Soria.

La concentració ha comptat amb un centenar de representants sindicals i treballadors i també s’hi ha afegit el Conselh General d’Aran amb el seu Síndic.

Els manifestants han tallat durant una hora el Túnel de Vielha cridant consignes contra la decisió del govern del PP que, pel que fa a l’Aran, afectaria uns 40 treballadors directes. Cal dir, però, que també afecta un conjunt de treball indirecte que es genera a partir d’aquesta indústria. El secretari general de la FITAG a Lleida, Antonio Rodríguez, exigeix un front comú per tal de buscar una solució a aquestes indústries i a les seves plantilles.

Leave a comment