Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Prop d’un miler de persones surten a l’1 de Maig a Lleida

Acabar amb les falses cooperatives; reivindicar que el sou mínim per conveni sigui major de 1.000 euros; acabar amb la bretxa salarial entre home i dona i els abusos a aquesta; millorar les pensions; i dignificar la vida laboral dels joves han estat algunes de les reivindicacions d’aquest 1 de Maig a Lleida.

Segons el secretari general de la UGT-Terres de Lleida, José Luis Aguilà, els drets dels treballadors no han avançat, sinó que han retrocedit, assemblant-se avui a aquells de fa dos segles que van ser el desencadenant que avui reivindiquem un 1 de Maig. “Vivim en una nova forma d’explotació laboral; 22.000 aturats a Lleida; sous precaris i estacionals; sectors com el de la neteja i les càrniques que abusen i se’n riuen dels treballadors … joves que han de marxar a buscar-se la vida fora de Lleida; hem de dir que prou, ara ens toca a nosaltres”, ha reivindicat en el seu discurs.

La UGT-Terres de Lleida, convocant de la manifestació conjuntament amb CCOO de Lleida, ha volgut posar aquest 1 de Maig l’èmfasi en les falses cooperatives, portant una pancarta reivindicativa per a la seva erradicació. El sindicat fa mesos que lluita contra la desaparició dels “falsos autònoms” i que el més d’un miler que són avui explotats puguin passar al règim general de les plantilles de les grans càrniques que els contracten.

L’1 de Maig ha començat aquest matí als Camps Elisis amb l’ofrena al bust de Pablo Ilersias i un homenatge als jubilats de la UGT de Lleida i als afiliats amb més de 25 anys al sindicat.

Leave a comment