Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Situació d’extrema gravetat i tensió al Mòdul 3 de la presó de Ponent

presoLa UGT Presons-CP Ponent denuncia que una vegada més a la presó de Lleida “vam viure una situació d’extrema gravetat, en aquest cas al MR3″.

Dimarts a la tarda, a la baixada dels interns de les cel·les, i al hall del departament, es va desencadenar una greu alteració de l’ordre regimental quan dos grups organitzats i molt nombrosos d’interns, uns d’origen àrab i d’altres d’origen de l’Europa de l’est, van començar una baralla multitudinària. Aquesta es va escampar també al pati amb dos focus diferents.

Donat el gran volum d’interns participants, uns més activament i d’altres fent pantalla per impedir l’actuació dels funcionaris, es van viure moments de màxima tensió al departament. Però gràcies, una vegada més, a la ràpida i professional actuació dels funcionaris del M3 i del grup de suport, posant tots ells en risc la seva integritat física, i tot i la dificultat de la situació, finalment van poder retornar l’ordre al departament, separant els interns d’ambdós grups.

Des d’UGT Presons volem felicitar a tots els companys que van intervenir per la seva PROFESSIONALITAT i per evitar un cop més, que s’originés un codi 4. I també desitjar una ràpida recuperació al Cap d’unitat, el qual va rebre una forta contusió a l’espatlla.

UGT Presons demanem a la direcció que apliqui als interns causants de l’alteració totes les mesures necessàries perquè no es repeteixin fets tan greus.

I denunciem per enèsima vegada la greu falta de personal que patim al nostre centre. No es pot treballar sota mínims dia rere dia i menys amb situacions com la viscuda dimarts.

UGT Presons reiterem la nostra demanda de ser reconeguts com a agents de l’autoritat i d’incorporació immediata de més personal a la Nova Direcció General d’Afers Penitenciaris. No podem esperar més!

Leave a comment