Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La patronal del sector agropecuari de Catalunya desconvoca unilateralment la reunió on havia d’adequar les taules salarials del conveni que estan per sota de l’SMI

agropcuariUGT FICA de Catalunya denuncia que les patronals del sector agropecuari de Catalunya ha desconvocat unilateralment la reunió de la comissió negociadora que ella mateixa havia convocat i on s’havia d’abordar el fet que 4 dels 7 grups salarials del conveni col·lectiu laboral agropecuari de Catalunya estiguin per sota de l’SMI, és a dir, vulnerant la legalitat vigent. La reunió estava prevista per dilluns i va ser desconvocada per les patronals al darrer moment, mostrant aquestes una increïble manca de respecte cap a les persones treballadores del sector que estan patint les conseqüències.

El conveni va signar-se el 23 de juliol de l’any 2018, amb vigència fins el 31 de desembre d’aquell exercici. Passat el temps, UGT FICA de Catalunya va denunciar en temps i forma el conveni i es va formar una comissió negociadora, la qual no ha arribat a cap a acord. L’article cinquè del conveni estipula que aquest tindrà vigència fins que no s’arribi a cap a acord.

Aquesta setmana el Tribunal Superior de Justícia d’Aragó ens ha donat la raó a la demanda que va interposar la UGT FICA Aragón davant la negativa de les patronals del conveni col·lectiu agropecuari de Zaragoza a adequar les taules salarials a l’SMI, la sentencia declara sens dubte que la Llei on es fixa el Salari Mínim Interprofessional preval sobre els convenis col·lectius encara que estiguin en pròrroga o ultraactivitat.

UGT FICA de Catalunya, sindicat majoritari en la taula negociadora, exigim adequar les taules salarials del conveni a allò establert al Reial Decret 231/2020, de 4 de febrer, on es fixa el salari mínim interprofessional per a l’any 2020. Denunciem que les taules salarials que actualment contempla el conveni, i que són les de l’any 2018, mantenen 4 dels 7 grups salarials per sota de L’SMI, vulnerant la legislació vigent. I denunciem també que hem intentat diverses vegades concertar una reunió de la Comissió negociadora, però la patronal no ho ha fet possible. I ara, quan per fi l’ha convocada, la desconvoca unilateralment en l’últim moment.

UGT FICA de Catalunya hem portat aquests fets davant la Inspecció de Treball a qui exigim a que actuï i citi les parts per resoldre aquesta vulneració de la legalitat vigent.

Leave a comment