Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ‘UGT denuncia les irregularitats del Grupo Jorge’

Article d’Antonio Rodríguez, secretari general FICA-Terres de Lleida

El sindicat de la Federació d’Indústria, Construcció i Agro de la UGT-Terres de Lleida denúncia davant l’opinió pública que el Grupo Jorge segueix utilitzant falsos treballadors autònoms de la cooperativa T.A.I.C. a l’empresa Pig Fortune de Mollerussa. Quan al preacord signat pel Grupo Jorge amb l’altre sindicat deia clarament que a 31 de juliol de 2018 les cooperatives de treball associat deixarien de prestar servei a les empreses del grup. Doncs bé, no només no han deixat de treballar, sinó que segueixen agafant falsos autònoms dia sí i dia també, no només no disminueixen la plantilla de treballadors autònoms sinó que l’augmenten dia a dia, les previsions d’augment de desfer de porc per al mes de setembre són d’un 50%. Un increment que el faran amb l’augment de les hores de treball, que poden arribar fins a 12 i 13 hores diàries. A més, cooperativistes. És vergonyós que l’administració i la inspecció de treball ho permeti.

ugt-logoL’Ajuntament de Santa Eugènia de Berga, segons la seva alcaldessa, Anna Franquesa, ha denegat tres dels cinc permisos urbanístics per no ajustar-se a les normatives urbanístiques de l’ajuntament. Aquest era el principal condicionant que posava el Grupo Jorge per laboritzar als treballadors.

Els treballadors de les cooperatives es queixen i amb tota la raó del món que ningú els informa de res i que senten una total indefensió davant la situació creada per la signatura d’un preacord que ningú sap si al final servirà d’alguna cosa o es quedarà només en preacord. És a dir, en paper mullat, si a la fi no es signa un acord definitiu. Val més que la inspecció de treball actuï d’ofici i sancioni com es mereix al Grupo Jorge, que pel que sembla ser passa de l’administració i fa del xantatge la seva negociació particular.

Antonio Rodríguez, secretari general de la FICA-Terres de Lleida

Leave a comment