Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ‘Polítiques d’alta volada’

Article de Josep Mª Ibáñez, secretari del Sector Educació de la FeSP-UGT Terres de Lleida

d272c6a7-d836-4204-9f38-65ab283fa8ebDilluns passat ens aixecàvem amb la notícia que Catalunya enviava un satèl·lit a l’espai per millorar la connectivitat d’Internet a tota Catalunya. En principi, aquesta seria una gran notícia si no xoqués frontalment amb alguns temes que ens trobem aquí a la Terra i que són cabdals per a la nostra societat. Jo, com a docent, el primer que em passa pel cap en escoltar aquesta notícia és: Però si a nosaltres ens deuen diners, i no només això, hi ha gent passant gana, sense treball… Voleu dir que no seria millor invertir aquests diners en polítiques socials donada la situació catastròfica que estem vivint i, ja no diguem la que està per venir?

Centrant-nos exclusivament en l’àmbit que a mi em concerneix, que és l’àmbit educatiu, aquest mes de març hi havia algunes peticions per part dels sindicats i, en concret de la UGT, que s’havien de resoldre; com per exemple el retorn del 55% de la paga extra del 2014, l’increment del 0,9% del nostre sou o el pagament de les tutories dels docents que fan de reforços covid. Res de nou, no estem demanant res que no sigui nostre i que no haguem signat prèviament en mesa sectorial.

Està finalitzant el mes de març a la Terra i continuem sense rebre aquests ingressos. Potser l’enxaneta seria més útil si donés senyals des de l’espai al Departament d’Educació que està incomplint els seus acords. Aquesta sí que seria una gran notícia, però m’imagino que nosaltres, com a simples terrestres, no estem a l’altura. D’això se’n diu polítiques d’alta volada o, buscant un sinònim, enganyar als seus treballadors i treballadores.

Leave a comment