Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ‘El que ‘Esfera’, es desespera’

Article de Josep Mª Ibañez, secretari del Sector Educació de la UGT-FeSP de les Terres de Lleida
d272c6a7-d836-4204-9f38-65ab283fa8ebPer la gent que no ho sàpiga, ‘Esfera’ és el nou programa d’avaluació d’alumnes que el Departament d’Ensenyament està aplicant a tots els centres públics de Catalunya. I és el primer curs que els docents d’ESO han de penjar les notes amb el programa Esfera, i no amb el tradicional Saga, un canvi que s’emmarca en la nova avaluació per competències i no per notes numèriques. A Infantil i a Primària ja fa un parell de cursos que es va començar a implementar.

A l’última mesa sectorial d’Ensenyament, la FeSP-UGT Educació ja va mostrar al Departament el malestar dels i les docents i dels equips directius de centres públics pel mal funcionament del programa Esfera. Tot i que des del Departament tot s’atribueix a problemes informàtics. I, evidentment que ho són, però aquests errors, si Esfera fos un programa amb garanties, no s’haurien de produir.

Les queixes per part dels docents són constants; han d’esperar hores perquè es torni a restablir el programa, ja que es queda en blanc i no deixa continuar, amb el neguit afegit que han de posar les notes abans d’un dia i una hora límit. Si el problema és el nombre de connexions simultànies que s’estableixen en el moment que el professorat ha de posar les notes, el programa no hauria de caure si comptés amb uns servidors com Déu mana.

Per part de la comunitat educativa s’esperava que Esfera suplís tots els problemes que plantejava Saga, però no només no ha estat així, sinó que fins i tot, està passant al contrari. Esperem que darrere de tot plegat no hi hagi interessos ni enriquiments personals per part dels creadors d’aquest programa, ja que s’està abusant de la vocació del professorat. Val a dir que si aquest nou programa informàtic funciona és per l’esforç d’aquests i les direccions que treballen sense mirar el rellotge.

Des de la FeSP-UGT Educació de les Terres de Lleida volem deixar ben clar que això és un abús per part del Departament, ja que no és possible que la gestió acadèmica dels centres públics s’hagi de fer en aquestes condicions.

Leave a comment