Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ‘Ni consumir ni treballar en dies festius!’

Article de Carme Valls, responsable del sector del Comerç de la UGT-Terres de Lleida

‘Estem contraris a obrir els diumenges i festius’; ‘els pocs que hem obert hem comprovat que els números no ens surten’; ‘mai surto a comprar en festius’; ‘crec que amb les hores que està obert el comerç és més que suficient’. Aquestes són només algunes de les moltes declaracions de comerciants i consumidors que hem pogut recollir durant els primers dies d’obertura comercial permesa a la ciutat de Lleida. Però són solament una petita mostra, ja que la gran majoria d’aquests opinava el mateix.

ugt-logoAmb aquestes opinions recollides, encara entenc menys la necessitat que tenen alguns comerços d’obrir durant els dies festius. Molts d’ells obren amb certa dificultat, perquè la majoria de treballadors ja han decidit que no treballaran en festius. Tot i que com ja és habitual amb la situació laboral que vivim, molts d’ells es veuran obligats a anar-hi per por a perdre el seu lloc de feina. Resignats, aniran a treballar, deixaran de gaudir de dies en família… però a molts d’ells ni tan sols els hi pagaran les hores al preu que marca el conveni.

I segur que encara hi haurà gent que sortirà a fer les seves compres nadalenques en dies festius. Com si no hi hagués dies! Vull creure que aquests consumidors no són conscients de la realitat que viuen els treballadors del sector del comerç. És per això que m’he animat a fer aquest escrit. M’agradaria que aquestes línies arribessin a tothom, consumidors i comerciants, i que entre tots poguéssim aconseguir que durant els dies festius -la majoria concentrats en les festes de Nadal- tothom pugui gaudir del descans que es mereix. Penseu que són dates en què el comerç ja treballa a un ritme frenètic i que les festes han de servir per a poder estar amb la família i descansar.

Estic convençuda que tothom qui llegeixi aquesta carta veurà lògic el que hi escric. De veritat crec que entre tots podem fer que el comerç sigui atractiu, però sense suposar-li a ningú sacrificis familiars i de salut.

Leave a comment