Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ‘Solucions urgents’

Article de Bea Bonilla, secretària general de la UGT-FeSP de les Terres de Lleida

bea-bonillaDavant l’increment en el nombre de defuncions i afectats per la covid-19 als hospitals i residències tan privades com l’única pública que tenim a Lleida, la UGT vol denunciar la manca de previsió i de prevenció que s’ha dut a terme per part de totes les administracions públiques. Recordem que el dia 22 de març la UGT ja va comunicar la nostra preocupació per la gestió que s’estava fent al voltant de l’augment exponencial dels contagis i el risc al qual s’estava exposant a totes i tots els treballadors de l’àmbit sociosanitari i de l’atenció a les persones. Un personal que per una qüestió d’humanitat i responsabilitat màxima no ha abandonat el seu lloc de treball en cap moment, tot i que la manca de mitjans materials i humans podria haver requerit la intervenció de l’autoritat laboral per tal de salvaguardar la  seva salut.

Elles i ells no han defallit en aquesta lluita caòtica i perillosa i és en aquests  moments duríssims on tornem a demanar a tots els responsables dels centres i a les administracions que coordinin les actuacions, que facin un pas més i s’avancin per evitar mals majors.

Des de la Federació de Serveis Públics de la UGT-Terres de Lleida demanem al Servei de Salut que incrementi el nombre de proves al voltant del personal sociosanitari i d’atenció a les persones, que és qui ha de vetllar per totes aquelles persones malaltes o que possiblement emmalaltiran. És urgent que es prenguin més i millors mesures per aturar els contagis i això requereix de la col·laboració de tots i totes, però, als primers que cal escoltar és a totes aquelles persones que estan a primera línia lluitant i deixant-se la seva salut per cuidar la dels altres.

Són molts els centres que es troben desbordats i les actuacions han de fer-se ràpid i de forma eficient. Les treballadores i treballadors l’únic que demanen, sense exigir res a canvi, és que se’ls protegeixi i se’ls deixi treballar com ho fan, sense descans, però amb seguretat.

Des de la UGT-Terres de Lleida continuarem lluitant a tots els nivells per aconseguir que les solucions arribin com més viat millor i poder garantir un mínim de seguretat per totes aquestes persones que dia rere dia ens demostren que, tot i ser humans, estan fets d’una pasta diferent de la resta de la gent. No tothom s’enfronta cada dia com ho fan elles i ells a una, més que possible, infecció per tal de no deixar sol un malalt o una persona gran que, ara més que mai, els necessita.

Leave a comment