Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ’12-D, vaga als serveis públics i concertats de la Generalitat de Catalunya’

Article de Josep Mª Ibáñez Garcia, secretari del Sector UGT-FESP Educació Terres de Lleida

El 12 de desembre de 2018, tots els treballadors i treballadores dels centres que depenen de l’administració de la Generalitat de Catalunya estem cridats a la vaga. L’anterior govern de la Generalitat va signar un acord amb els sindicats amb el compromís de retornar als treballadors i treballadores dels serveis públics el 10%, com a mínim, de la paga de 2013 abans d’acabar l’any. A banda d’això, el Parlament de Catalunya va aprovar una Resolució el 9 d’octubre de 2018 que instava al govern a fer efectiu aquest 10% i a negociar un calendari de retorn de les pagues dels anys 2013 i 2014 durant el 2019 i 2020. En la primera reunió negociadora, però, el govern es va desdir de tot plegat i ens va proposar un calendari de recuperació durant vuit anys, condicionat a l’aprovació dels successius pressupostos. Una proposta inacceptable per a la FeSP-UGT de Catalunya.

ugt-logoPer tot plegat, la FeSP-UGT de Catalunya ha convocat, conjuntament amb CCOO, una jornada de vaga pel proper 12-D. És el moment d’avançar tots junts per assolir objectius comuns i no de convocar vagues sectorials que ens debiliten i ens allunyen d’aconseguir el nostre objectiu per a tots. Repeteixo: per a tots. Inclosos els companys i companyes de la concertada els quals també han patit les retallades.

Per aquest motiu, demanem als sindicats representatius al sector públic que se sumin a aquesta convocatòria. La lluita és compartida i cal defugir ara més que mai del corporativisme i interessos electorals. Des d’UGT Educació de les Terres de Lleida creiem fermament en la unió en la lluita i és aquesta unitat la que ens ha de donar la força per fer que el Govern de la Generalitat reverteixi totes les retallades que hem patit durant aquests últims anys, forçant-lo a complir els acords que signa amb tots els treballadors i treballadores dels serveis públics i concertats de la Generalitat de Catalunya.

Leave a comment