Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

NÚRIA SOLÉ, ESCOLLIDA SECRETÀRIA GENERAL DE LA UGT-TERRES DE LLEIDA

La nova secretària general de la UGT-Terres de Lleida per als propers 4 anys serà Núria Solé i Domingo, fins ara secretària d’organització al sindicat. L’única candidatura que s’ha presentat al IX Congrés de la UGT-Terres de Lleida i que ha encapçalat Núria Solé ha obtingut una majoria aclaparadora per part dels 60 delegats i delegades amb dret a vot. D’aquests, 52 han votat a favor d’aquesta candidatura, la qual cosa suposa un percentatge del 86,6%.

Núria Solé. Congrés 2013

La resta han estat 7 vots en blanc i 1 nul. Núria Solé i Domingo és diplomada en Treball Social i ha ocupat en els darrers quatre anys la secretaria d’organització del sindicat. Prèviament havia estat presidenta de la Junta de Personal de la Paeria –entre el 2006 i el 2010-, i abans ja va estar al Comitè d’Empresa de la Paeria com a personal laboral.

La resta de l’equip que configurarà l’executiva de la UGT-Terres de Lleida són: Juan José Lucena, a l’àrea de Política Social; José Luis Aguilà, a Política Institucional, Formació i Administració; Demelsa Mateos, a Acció Sindical; i Hildebrando Casol, a la secretaria d’Organització. En el seu discurs, Solé ha explicat que, entre els objectius de la nova executiva, figura el de tirar endavant un projecte nou, treballant per la cohesió interna i en la transversalitat entre els diferents sindicats. També, apostar pels joves implicant-los en el moviment sindical. I tot això amb la raó de ser del sindicat: la defensa de tots els treballadors, tant els que estan en actiu, com els que malauradament no. nova_executiva1

La implicació del sindicat en els moviments socials també serà una de les principals directius. “Ens uneixen més aspectes, que ens separen, i dins d’aquests moviments també hem de fer arribar el nostre missatge”, ha indicat Solé. La nova secretària general de la UGT de Lleida substitueix a Rosa Palau, que ha ocupat aquesta secretaria en els darrers 8 anys i que fa unes setmanes va anunciar que no es tornaria a presentar. Palau ha agraït a l’executiva, treballadors i delegats i delegades el suport que ha tingut durant el seu mandat.

 rosa_palau_josep_m_lvarez_i_solINFORME DE GESTIÓ APROVAT

En el Congrés d’avui també s’ha sotmès a votació l’Informe de Gestió dels darrers 4 anys. Aquest ha estat aprovat per un 63,1% dels delegats i delegades, mentre que un 29,8% s’han abstingut i un 7% hi han votat en contra. El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, que ha assistit al Congrés, ha felicitat a la nova secretaria general i l’executiva i ha recordat que Lleida ‘té una molt bona pedrera sindical’.

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

 

En el Congrés s’ha aprovat una proposta de resolució “per un desenvolupament dels motors econòmics de les terres de Lleida, des d’una perspectiva transversal”. Es tracta d’una resolució per tal d’iniciar totes les gestions escaients i necessàries per fer realitat l’Observatori Socioeconòmic de les Terres de Lleida, per a la transició d’un model productiu. La resolució posa especial èmfasi en promocionar els principals motors econòmics de les terres de Lleida, com són la indústria agroalimentària, però també treballar per implementar noves estratègies de promoció i exteriorització dels productes autòctons.

Leave a comment