Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La nova campanya de la fruita s’iniciarà amb les taules salarials actualitzades, gràcies a la pressió sindical de la UGT-FICA de Catalunya

agropcuariDesprés de dos anys de denúncies davant l’opinió pública, les administracions i la Inspecció de Treball, la UGT FICA de Catalunya ha aconseguit fer valer la seva reivindicació de regularitzar les taules salarials del conveni agropecuari de Catalunya.

Aquesta actualització suposarà un increment salarial d’entre el 4,62% i el 20% segons el grup professionals, en quatre grups que fins ara quedaven sota el Salari Mínim Interprofessional (SMI). En aquestes categories quedaven principalment englobats les treballadores i els treballadors temporers que venen a fer la campanya de la fruita a casa nostra. UGT FICA de Catalunya no podíem permetre que s’afrontés la nova edició de la campanya de la fruita, que ocuparà enguany unes 50.000 persones, amb unes taules salarials del 2018.

L’actualització d’aquestes taules amb l’SMI ha estat una lluita constant del nostre sindicat des de l’aprovació de l’SMI de l’any 2019 i el del 2020. Finalment, la pressió exercida pel nostre sindicat amb denúncies reiterades davant la Inspecció de Treball ha obligat les patronals a regularitzar aquesta situació.

Aquest és un pas importat, però no el darrer en la lluita del nostre sindicat per la dignificació de les condicions laborals del col·lectiu. El proper divendres hi haurà una reunió amb el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, per tractar aquest tema.

Leave a comment