Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Només 7 de cada 100 nous contractes a Lleida són indefinits

La UGT-Terres de Lleida ha presentat avui l’informe: Estacional, Precari i Temporal: la contractació fruit de la reforma laboral. Es tracta d’un estudi que compara les darreres modalitats contractuals a partir de la temporalitat, amb l’objectiu de demostrar que l’única ocupació que es crea molt lleugerament pertany a la precària i temporal.

La roda de premsa, a la nova sala de premsa de la UGT de Lleida amb: Demelsa Mateos (Acció Sindica i Salut Laboral), Hildebrando Casol (Organització), Núria Solé i José Luis Aguilà (Relacions Institucionals), i Juan José Lucena (Moviments Socials).
La roda de premsa, a la nova sala de premsa de la UGT de Lleida amb: Demelsa Mateos (Acció Sindical i Salut Laboral); Hildebrando Casol (Organització), Núria Solé; i José Luis Aguilà (Relacions Institucionals), i Juan José Lucena (Moviments Socials i Igualtat).

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, ha explicat que ‘només 7 de cada 100 nous contractes que es formalitzen a Lleida són indefinitis’. I, a més a més, el 27% dels contractes temporals són de menys d’un mes i gairebé el 50% de menys de 3 mesos. Aquesta accentuada temporalitat provoca, en els diferents sectors, un augment de l’ocupació precària, amb sous molt baixos i amb persones que contínuament estant tornant a les llistes de l’atur.

La UGT-Terres de Lleida reclama novament la derogació de la reforma laboral, una reforma que està acabant amb els drets dels treballadors i amb la negociació col·lectiva, a més a més de proporcionar un tipus de contractes ‘brossa’.

Balanç d’un any al capdavant del sindicat

Per una altra part, la secretària general de la UGT-Terres de Lleida, acompanyada per l’executiva, ha fet balanç del primer any al capdavant del sindicat a Lleida. Solé ha comentat que ha estat un any difícil, atès els efectes que la reforma laboral està tenint a empreses de Lleida. El darrer exemple està essent el de l’hotel Condes de Urgel. Solé ha reclamat a l’empresa que gestiona l’hotel que compleixi amb la seva part contractual i resolgui la situació dels treballadors, als quals els deu ja 5 nòmines. La UGT-Terres de Lleida ha presentat denúncies per impagament contra l’empresa gestora, i també una denúncia per responsabilitat subsidiària contra el propietari de l’hotel.

Per una altra banda, Solé ha recordat que al llarg d’aquest any el sindicat està obrint-se als moviments socials de la ciutat, treballant conjuntament amb ells i essent partícip de les seves reclamacions i demandes.

Article d’Opinió Núria Solé

Leave a comment