Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Només el 0,15% de les empreses de Lleida tenen registrats els seus plans d’igualtat

IMG_9767 (1)La demarcació de Lleida compta a dia d’avui amb quasi 13.000 empreses. D’aquestes, solament una vintena tenen els seus plans d’igualtat registrats al Registre Públic de Plans d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya. Una dada que suposa el 0,15%.

És per aquest motiu, que “des de la UGT-Terres de Lleida es demana a totes les empreses que dissenyin els seus plans d’igualtat. I les que els tinguin, els registrin. D’aquesta manera des del sindicat es pot tenir constància i fer el seguiment”, ha explicat Esther González, responsable d’Igualtat i Dona de la UGT-Terres de Lleida.

Segons marca la llei, les empreses de més de 250 treballadors i totes les administracions públiques, independentment del número de plantilla, estan obligades a tenir plans d’igualtat. No obstant, no estan obligades a tenir-lo registrat. Per tant, com a sindicat és molt complicat portar un control.

I no solament calen més plans d’igualtat a les empreses. També cal eradicar la discriminació entre homes i dones, encara avui en dia, més de 10 anys després d’haver-se aprovat la Llei d’Igualtat 7/2007. I és que com bé diu campanya UGT ‘En Igualtat seguim igual’. Seguim igual en bretxa salarial (23,4% al 2017); en baixa ocupació (49,1% el IV trimestre de 2018); en subocupació (les dones continuem signant contractes a temps parcial); en manca de directives; en conciliació i en assetjament  a la feina.

“Les estadístiques dels últims anys no ens ajuden. Hem de continuar amb la lluita, perquè tot segueix igual. Necessitem educar i divulgar en la no discriminació de la dona, ja que sinó no aconseguirem conscienciar a la població, principalment als més joves”, ha apuntat José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida.

Actes pel Dia de la Dona, 8 de març

La UGT ha convocat una aturada de dos hores en els diferents torns o bé una vaga general de 24 hores per al dia 8 de març. En aquest sentit, i segons ha avançat la secretària d’Organització de la UGT-Terres de Lleida, Demelsa Mateos, s’ha demanat a les delegades i delegats que la vaga es faci al lloc de treball i s’obrin debats per valorar la situació de cada empresa en matèria de desigualtat. D’aquesta manera es podrà fer una valoració estimada de la situació a la demarcació de Lleida.

Prèviament, aquest dimecres a la tarda, a les 18.00 hores, s’ha convocat la projecció del documental ‘Las maestras de la República’ al Centre Cívic de Balàfia. I demà dijous, una assemblea prèvia a la vaga general del 8 de març a les Cotxeres de Sant, amb la participació de Josep M. Álvarez i Camil Ros.

Tot i que els actes es centren principalment el dia 8 de Març. En aquest sentit, membres del sindicat participaran en els piquets informatius convocats per Marea Lila, que es duran a terme entre les deu i les dotze del matí a l’Eix Comercial. Seguidament,a les 12.00 hores, UGT-Terres de Lleida participarà en la concentració de la Plaça Sant Joan, per continuar la reivindicació a les 13.00 hores a les portes del sindicat. Ja a les 14.00 hores, diverses delegades i delegats, principalment del sector industrial, es concentraran al Polígon El Segre en una nova aturada.

La jornada reivindicativa del 8 de Març finalitzarà amb la manifestació convocada a la Plaça Ricard Vinyes de Lleida a partir de les sis de la tarda, que finalitzarà a la Plaça Sant Joan.

Demelsa Mateos ha fet una crida a la societat per a que tothom es sumi a la vaga: “Aquesta jornada no és cosa de dones solament, sinó que tots hi tenim a veure. És per això que tothom s’ha de sumar divendres a aquesta reivindicació”.

 

 

 

Leave a comment