Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Neix la FICA, la Federació d’Indústria, Construcció i Agro

La FICA, la Federació d’Indústria, Construcció i Agro ja és una realitat. La nova organització s’ha constituït aquest divendres a Lleida, fruit de la fusió de FITAG (Federació de la Indústria i Treballadors Agraris) i MCA (Metall, Construcció i Afins).

El Congrés Constituent del nou sindicat, celebrat a la Sala Jaume Magre de la ciutat, ha escollit com a secretari general a Antonio Rodríguez; a Buenaventura Baca, com a president; a Juan José Lucena, com a secretari d’organització; a Narcís Tella, com a secretari d’Acció Sindical i a Elia Torm, com a secretaria d’administració i formació.

ugt-congres-constitucio-fica-catalunya
Antonio Rodríguez està convençut que la nova formació servirà per “continuar fent pinya com a sindicat però també per a ser més forts”, ja que el que volen és arribar a totes les empreses i els treballadors del sector i poder millorar la negociació col·lectiva i els convenis. “Tenim molta feina per endavant, però ens hi posarem a partir de demà mateix”, ha explicat.

Núria Solé, secretària general d’UGT-Terres de Lleida i secretària d’Organització de la UGT de Catalunya, ha comentat que la fusió respon a les necessitat “d’apropar les estructures sindicals als treballadors, que aquests puguin fer sentir la seva veu i les seves demandes puguin ser escoltades”. En aquest sentit, assegura que gràcies a la FICA s’oferirà al sector més transparència, més proximitat i una millor resposta a les demandes que es rebin. “No hem de perdre de vista l’objectiu final, que és la classe treballadora, tinguin o no feina”, ha destacat

Per la seva banda, el secretari general d’UGT Catalunya, Camil Ros, considera que amb la reforma laboral “només es genera precarietat i explotació”. És per això, que gràcies a aquest acord el sindicat es marca el repte d’aconseguir crear nous llocs de treball “de qualitat”, acabar amb la reforma laboral y eliminar d’una vegada per totes la precarietat i les desigualtats laborals. En aquest sentit, Ros ha afegit: “Només volem que la gent tingui una feina digna i si no és així, que pugui comptar amb un ingressos vitals bàsics per poder arribar a final de mes”.

La demarcació de Lleida passarà de tenir sis sindicats, a tres. A finals de setembre ja es van fusionar la Federació de Treballadors de l’Ensenyament (FETE) i la Federació de Serveis Públics (FSP). Avui s’ha dut a terme la segona fusió. L’últim pas serà unir la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum, amb la Federació de Serveis. Uns acords que segons Solé “suposen reduir les estructures sindicals per oferir més eficiència i una resposta més àgil als treballadors i les empreses”.

 

Leave a comment