Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Manifest del 11-S de la UGT-Terres de Lleida i CCOO de Lleida

CCOO I UGT, per una Catalunya social

Un any més, la Diada Nacional s’inscriu en una greu crisi social, democràtica i institucional davant la qual CCOO i UGT de les Terres de Lleida, expressem la nostra ferma voluntat de seguir reivindicant i lluitant per fer avançar els drets nacionals i socials de Catalunya. La pobresa, la precarietat i la desigualtat conformen un trist panorama on les continuades retallades afebleixen la cohesió social. La qualitat de la democràcia es ressent cada cop més dels constants atacs legislatius que qüestionen drets i llibertats, i de la sensació que la corrupció i l’opacitat segueixen instal·lades en les pràctiques dels governs. Els atacs a l’autogovern via persecució judicial i el no-reconeixement dels drets nacionals i lingüístics dels país emmarquen un conflicte polític que només es pot abordar per la via de la negociació i la democràcia. L’encausament de la mesa del Parlament evidencia un cop més que la judicialització de l’actual conflicte polític, al voltant dels drets nacionals, no és la solució: és un atac a la democràcia i a la separació de poders.

diadadecatalunya

Ens reafirmem en la nostra convicció que l’avenç en matèria d’autogovern s’ha de sustentar sobre la base del progrés social, personal i col·lectiu. I que en aquest camí no hi ha altra opció que l’aposta ferma per la millora dels serveis públics. Per una sanitat al servei de les persones i allunyada de qualsevol amenaça de privatització, un sistema públic d’educació que realment garanteixi la igualtat d’oportunitats i l’accés a la formació de tothom al marge de la seva renda i uns serveis socials que, ara més que mai, protegeixin els més vulnerables dels efectes de la crisi econòmica i els allunyi de l’exclusió i la pobresa.

El coneixement de la llengua catalana s’ha d’entendre com un dret de ciutadania i se n’ha de promoure l’ús en tots els àmbits. La nova realitat social reforça aquesta necessitat, per la qual cosa cal rebutjar els atacs contra la llengua i el model d’escola catalana, que busquen trencar la convivència tant com les polítiques educatives que prioritzen les retallades econòmiques en detriment de la seva qualitat.

Hem de construir una societat articulada al voltant del treball digne, amb salaris suficients i llocs de treball estables i amb drets. És necessari un nou model productiu, més eficient i capaç de crear ocupació de qualitat, amb una indústria renovada i orientada cap a la producció de béns de més valor afegit.

Davant l’augment de la població que es troba en risc de pobresa, és urgent l’aprovació d’una renda garantida de ciutadania per a totes les persones sense recursos a fi d’evitar que caiguin en l’exclusió social.

Catalunya és una nació i té dret a decidir el seu propi futur i la forma de relació que vol tenir amb l’Estat espanyol. Convençuts que no pot haver-hi progrés nacional sense progrés social, aquest 11 de Setembre, fem una crida als nostres afiliats i afiliades a  expressar, en els actes i mobilitzacions, la profunda aspiració de construir un país més just on viure i treballar amb drets. I poder-ho decidir amb plena llibertat.

És per això que les nostres organitzacions volen animar al conjunt dels treballadors i les treballadores a participar-hi massivament. I a fer-ho donant suport a aquelles opcions que uneixen l’avenç nacional de Catalunya amb el progrés social dels ciutadans i amb  la justícia social.

VISCA CATALUNYA!!!

VISCA LA CLASSE TREBALLADORA!

 

Jaume Sellés                                                     Núria Solé

Secretari General                                            Secretària General

CCOO Terres de Lleida                                   UGT Terres de Lleida

Leave a comment