Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lleida millora les xifres d’atur, però amb contractes temporals i estacionals

oficina-treballLa demarcació de Lleida ha reduït en 2.214 el nombre d’aturats i d’aturades durant el mes de maig; un descens del 8,18% respecte al mes anterior, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social, que situa la xifra total de desocupats en 24.860 persones.

“Les xifres milloren, però a base de contractes temporals i estacionals –principalment en el sector serveis, l’hostaleria i la campanya de la fruita-. Les contractacions d’ara són treballadors i treballadores que tindran feina durant uns mesos, però que tornaran a l’atur quan s’acabi la campanya”, ha explicat José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida.

Pel que fa a la recent pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), Aguilà ha recordat que en alguns casos aquest emplaçament serveix per donar oxigen a les empreses, principalment del sector serveis, un dels més afectats durant aquests mesos de pandèmia. No obstant, ha apuntat Aguilà: “Els ERTE no poden convertir-se en una solució sine die, sinó que han de ser un pal·liatiu per fer front a una situació que s’ha d’anar revertint de forma progressiva”.

Leave a comment