Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida treballarà aquest 2019 perquè tots els convenis que se signin a la demarcació estiguin per sobre dels 1.000 euros

La UGT-Terres de Lleida posarà en marxa aquest 2019 la campanya ‘Posa’t a 1.000 euros’, una iniciativa que pretén fixar en 1.000 euros el salari mínim interprofessional. En aquest sentit, el secretari general del sindicat, José Luis Aguilà, ha avançat avui durant el tradicional esmorzar amb els mitjans de comunicació que la UGT-Terres de Lleida treballarà per no signar cap conveni a la demarcació de sota d’aquest import. Una mesura que milloraria la situació actual de molts treballadors i treballadores lleidatans, que a dia d’avui tot i treballar no arriben a final de mes. I és que no hi ha treball digne sense un salari suficient.

IMG_6074“Estudis recents afirmen que a dia d’avui els beneficis empresarials ja estan al mateix nivell que abans de la crisi. I això els treballadors no ho noten en els seus salaris”, ha apuntat el secretari general de la UGT-Terres de Lleida. És per això que des del sindicat s’ha pres aquesta decisió, que començarà a aplicar-se a partir del 2019.

La campanya ‘Posa’t a 1.000 euros’ comptarà amb tres fases: una primera fase per informar a tot el teixit empresarial de la demarcació, per explicar-los la situació actual i la posició del sindicat. Una segona acció que servirà per informar a tots els treballadors afectats. I una tercera fase amb accions a peu de carrer.

Balanç del 2018
José Luis Aguilà ha fet durant la trobada amb els mitjans un balanç del 2018. Un any en el qual la UGT-Terres de Lleida ha centrat els seus esforços principalment en eradicar els falsos autònoms que es registren al sector carni; aconseguir diversos convenis col·lectius, amb una mitjana d’augment salarial del 2%; i continuar la reivindicació dels empleats públics i exigir que es compleixi l’últim acord in extremis fixat el passat 11 de desembre, per evitar la vaga del 12-D.

El secretari general de la UGT-Terres de Lleida ha recordat també que un dels temes vitals d’enguany ha estat exigir un nou edifici. En aquest sentit, ha recordat que l’última ubicació plantejada al sindicat és l’antiga seu de l’INSS, tot i que el trasllat i posada en marxa del nou emplaçament suposaria un cost de 700.000 euros, uns diners que el sindicat no té i el Ministeri de Treball, ens titular de l’immoble, tampoc vol sufragar. Aguilà ha mostrat el seu malestar amb l’Ajuntament de Lleida i el Ministeri de Treball per no buscar una solució a la problemàtica del sindicat, el qual fa més de 20 anys que reivindica un nou emplaça,ment. Una situació que Aguilà ha qualificar d'”autèntica vergonya”.

Leave a comment