Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida s’adhereix a les cassolades en favor de l’habitatge i contra la pobresa energètica

Avui, a dos quarts de 7 de la tarda, s’ha convocat una cassolada davant les seus del PP en defensa de la Llei d’emergència habitacional i contra la pobresa energètica. És una convocatòria a la que ens adherim com a UGT. És per aquest motiu que us demano que en feu difusió entre els vostres delegats/des i afiliats/des i que hi participeu activament per a què la resposta a aquesta nova agressió contra la ciutadania sigui contestada com es mereix.

TEXT DE LA PAH ON S’EXPLICA EL PROCÉS: 

Dimarts 12 d’ abril el govern en funcions de Mariano Rajoy es va reunir, en comissió bilateral, amb la Generalitat per discutir la constitucionalitat de la Llei 24/2015, una llei que, com ja sabeu, és fruit de la ILP d’habitatge promoguda per la PAH, l’APE i l’Observatori DESC, i va ser aprovada per unanimitat el mes de juliol passat al Parlament de Catalunya. El termini per recórrer la norma al Tribunal Constitucional acaba el proper dia 5 de maig.

Sabem que volen recórrer-la per acord d’algun dels Consells de Ministres en funcions del mes d’abril i que quedi suspesa en breu a l’espera de la sentència.

Previsiblement, el PP podria posar el recurs el divendres 29 de abril, atès que acostuma a consumar aquestes decisions al Consell de Ministres anterior a la data límit per presentar el recurs d’inconstitucionalitat. No obstant, podria fer-ho abans.

El PP ha demostrat en reiterades ocasions que un dels objectius principals dels seus Governs és protegir els interessos de la banca i de les subministradores per sobre dels drets fonamentals de la població. Per aconseguir-ho són capaços de fer el que calgui. Van bloquejar la ILP hipotecària estatal, han portat al Tribunal Constitucional i exigit la suspensió de totes les normes sobre habitatge digne impulsades per governs autonòmics: el Decret Llei 6/2013 d’Andalucía sobre la funció social de l’ Habitatge, la Llei foral 24/2013 de Navarra de mesures urgents per garantir el dret a l’habitatge, la Llei 3/2015 d’habitatge del País Basc i la llei 2/2014 Canaria d’habitatge. El PP amenaça amb tornar-ho a fer amb qualsevol altre intent d’acabar amb aquesta vergonya estatal.

 

Volen tombar la nostra llei perquè funciona, perquè fa llei la nostra pràctica diària: allibera a les famílies d’un deute de per vida, atura desnonaments i talls de subministraments, garanteix el reallotjament a un habitatge digne i dóna eines per mobilitzar els habitatges buits. A més, no volen que es repliqui, és un missatge per a les lleis d’habitatge que s’estan treballant al País Valencià, a Múrcia o a les Illes Balears, inspirades en la 24/2015.

 

No ens quedarem de braços creuats esperant que la suspenguin. Aquesta llei va néixer al carrer i serà la gent del carrer qui la defensarà amb totes les seves energies: Perquè hi ha vides en joc i no ens rendirem!

Per això us convoquem a una cassolada el proper dilluns 18 d’abril a les 18.30h davant les seus del PP.

Us necessitarem i per això us demanem tot el suport possible. Com?

  • Ajudant-nos a difondre les convocatòries que anirem fent, com la d’aquest dilluns 18 d’abril. Atenció perquè n’hi

haurà més!

  • Esdeveniment a facebook per compartir i convidar a tothom:

https://www.facebook.com/events/1691891924410084/

 

Cassolada

  • El dilluns 18 al matí llancem una campanya pública de defensa de la Lle i, a més de l’acció, i demanarem

adhesions, tant d’entitats com de persones físiques. El dilluns us tornarem a enviar un correu amb informació

de la campanya.

 

  • Animant a la vostra gent a sortir al carrer amb nosaltres per defensar els nostres drets.

Reenviant aquest correu a totes les persones o entitats que considereu oportú.

Una abraçada i moltes gràcies.

Leave a comment