Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida presenta mocions de la Garantia +55 a administracions lleidatanes

La UGT-Terres de Lleida ha iniciat un seguit de rondes de visites per administracions (ajuntament, consells comarcals…) del territori lleidatà per demanar als seus ajuntaments que presentin al ple la moció de Garantia +55, una proposta de rescat de les persones aturades majors de 55 anys.

garantia-55

El nostre sindicat considera molt preocupant la situació de les persones aturades majors de 55 anys (unes 78.000 a Catalunya i unes 470.000 a l’Estat), que com a conseqüència de la crisi i la reforma laboral es veuen expulsats del mercat de treball i condemnats a una situació de vulnerabilitat econòmica i social.

El seu problema és present (calculem que la pèrdua del poder adquisitiu mig d’una persona de més de 54 anys que és expulsada del mercat de treball pot arribar a ser del 81% cobrant un subsidi per desocupació), però també de pobresa futura, ja que després de llargues carreres de cotització veuran com la seva pensió de jubilació es redueix per culpa dels darrers anys (calculem que al voltant d’un 30%). Actualment, 8 de cada 10 persones aturades més grans de 55 anys cobren 426 euros o no cobren res

La nostra proposta té, doncs, una doble vessant:

PRESENT: “Garantia +55” en forma de prestació econòmica igual al SMI vigent (per al 2015 és de 648,60 euros mensuals). La nostra organització continua apostant per un SMI de 1.000 euros que ens acosti als estàndards dictats per la Carta Social Europea.

FUTUR: “Garantia +55” en forma de pensió digna. Un escalat d’entre el 90% i el 100% del còmput de les bases de cotització en la mateixa quantia que la darrera prestació contributiva per desocupació durant la percepció d’aquesta prestació, a efectes del càlcul de les prestacions de Seguretat Social per IP, mort i supervivència i jubilació.

MOCIO DE SUPORT A LA CREACIÓ DE LA PRESTACIÓ GARANTIA

Leave a comment