Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida presenta la campanya ‘Posa en valor el teu conveni’

La UGT-Terres de Lleida ha presentat avui divendres la campanya ‘Posa en valor el teu conveni’, una iniciativa que a través d’un còmic permet informar a tots els treballadors i treballadores del camp dels seus drets i de les condicions laborals que ha de complir l’empresari que els contracta. La publicació s’ha elaborat en tres idiomes: castellà, romanès i àrab, llengües més habituals entre els principals afectats per les males condicions de treball al camp.

IMG_3789En aquest còmic s’explica què ha de tenir en compte un treballador a l’hora d’anar a buscar feina al camp. L’objectiu principal de la publicació és evitar que ningú treballi per sota del que estipula el conveni i que si a algú se li recomanar treballar amb unes condicions inferiors a les que marca el conveni, no ho accepti i truqui a la UGT. En cas de detectar un frau, des del sindicat s’avisarà a Inspecció de Treball per sufragar-lo.

El còmic, impulsat per la Federació de Indústria, Construcció i Agro, amb el suport del Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente, també recorda de la importància de la seguretat i la prevenció al camp. En aquest sentit, es recorda que és l’empresari qui ha de facilitar els estris necessaris -ulleres de protecció, guants, calçat, gorra per al sol i crema solar- a tots els treballadors. I recorda el salari diari de totes les persones: 24,53 euros al dia.

Concretament a la demarcació de Lleida, segons ha explicat Antonio Rodríguez, secretari general de la FICA-UGT-Terres de Lleida, es calcula que un 15% de les empreses del sector fructícola no compleixen els convenis. “La majoria són empreses que compten amb 5-6 treballadors al camp”, ha apuntat Rodríguez. En aquest sentit, també ha avançat que en aquesta campanya de la fruita s’han registrat una desena de denuncies per incompliment de conveni, i dos més per no oferir allotjament als treballadors que es contracten.

I és que l’allotjament és un tema que preocupa molt al sindicat. I cada vegada més, després del nombre de persones que han dormit al carrer durant la campanya de la fruita d’aquest estiu. En aquest sentit, Antonio Rodríguez ha recordat a les administracions que cal asseure’s i buscar solucions. “Nosaltres no som qui ha de resoldre el problema, però sí podem ajudar a que tothom tingui un llit per dormir”, ha afegit.

La UGT també ha avançat avui els propers passos a seguir. Paco Folf, responsable del sector de la FICA-UGT a nivell de Catalunya, ha comentat que la previsió és augmentar un 3% el salari de cara a la propera campanya, tot i que ha recordat que està previst que de cara al 2020, el salaris pugin fins als 1.000 euros. En aquest sentit, Emilio Terron, responsable estatal del sector agrari de la FICA-UGT, ja ha avançat que “si en un breu espai de temps no es compleixen els convenis que estan estipulats, s’estudiarà un calendari de mobilitzacions que podrien començar al mes de gener”.

Leave a comment