Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

LA UGT-TERRES DE LLEIDA PRESENTA AL·LEGACIONS CONTRA EL CONSORCI SANITARI DE LLEIDA PERQUÈ ‘FRAGMENTA LA SANITAT’ PER POSAR-LA AL SERVEI DELS QUI MÉS RECURSOS TENEN

La UGT-Terres de Lleida ha presentat avui davant la delegació de Sanitat a Lleida al·legacions al Consorci Sanitari de Lleida i Pirineus, que projecta el Govern de la Generalitat de Catalunya.

Les al·legacions consisteixen en un punt general, on es demana l’aturada immediata d’aquest consorci; a més de 10 punts específics que fan referència a gestió assistencial, personal sanitari, etcètera.

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, i el secretari general de la FSP-UGT de Lleida, Pep Gonzàlez, acompanyats pels representants del sindicat a la sanitat lleidatana han coincidit en què aquest consorci ‘fragmenta la sanitat posant-la a disposició dels qui més recursos tenen, mentre que, la majoria de la població haurà de buscar-se la vida”.

Pep González ha explicat que mitjançant la presentació d’aquestes al·legacions el sindicat obre la via a què ‘puguem impugnar davant del jutjat aquest futur ens’.

L’al·legació general diu: “la UGT de Catalunya exigeix al Govern de la Generalitat que aturi immediatament el procés de creació del Consorci Sanitari de Lleida, tal com va aprovar el Ple del Parlament de Catalunya en la moció 190/X del passat 19 de març. Donat que trobem indignant i antidemocràtic que la Generalitat ignori les decisions del Parlament de Catalunya i actuï d’esquenes als legítims representants de la ciutadania. Per això exigim la paralització immediata del consorci i que s’obri un procés de debat i negociació sobre el futur de l’Institut Català de la Salut.”

Al setembre, el nostre sindicat va votar en contra de la creació d’aquest consorci al Consell de Direcció del Servei Català de la Salut. Considerem que es creen les condicions perquè es pugui privatitzar la sanitat pública a la província de Lleida, ja que les entitats privades sense ànim de lucre podran formar part dels òrgans de govern del nou ens. Des de la UGT de Catalunya denunciem que el nou sistema perjudicarà la qualitat assistencial i no garantirà l’equilibri territorial, és a dir, una atenció sanitària pública de qualitat per a tota la població de la demarcació. A més, ens preocupa la situació laboral dels treballadors i les treballadores dels diferents ens que s’unificaran en el nou consorci.

 VES A LES AL·LEGACIONSDavant Salut1

Leave a comment